A treia suspendare, la mâna lui Victor Ponta

Faptul că Dan Voiculescu a lansat această idee şi deja au apărut anumite iritări în PSD nu înseamnă că unii social-democraţi nu ar mai încerca încă o dată să scape de Traian Băsescu. Reacţia în partid a fost relevant exprimată de Ion Iliescu: „De ce se tot bagă Voiculescu?”, adică probabil de ce un personaj atât de nepopular precum patronul Antenelor intervine. De aici până la a respinge total ideea este cale lungă.

 Din motive de „sunt Crin Antonescu, vreau să fiu preşedinte”, PNL a muşcat imediat ideea lui Voiculescu. Relu Fenechiu, numărul doi în partid, a spus că va propune USL să-l mai suspende încă o dată pe şeful statului, cu tot cu eliminarea pragului de prezenţă. Explicaţia e banală: un partid mediu precum PNL nu îşi permite să aibă speranţe la cea mai înaltă funcţie în stat decât în cadrul unei structuri precum USL. Despre care nimeni nu ştie dacă va mai dura chiar după alegerile parlamentare.

 Miza anunţului unei a treia suspendări este transformarea celor 7, 4 milioane de români şi a lui Traian Băsescu în principale teme de campanie electorală. Este util pentru USL să menţină falia deja creată: pro-Traian Băsescu, anti-Traian Băsescu, în loc să se vorbească despre cum merge economia sau cum a fost condusă ţara în această perioadă.  S-au perindat 4 miniştri la Educaţie? E vina lui Traian Băsescu, ce i-a sabotat pe primii 3. A crescut euro? E vina lui Traian Băsescu, nu a vrut să plece şi a creat instabilitate politică.

 Dar ce va face Victor Ponta?

 Nu cred că a mai existat un  premier român care să aibă o imagine atât de proastă în  Europa. Ieri, am aflat că a devenit şi persona non- grata şi pentru socialişti, propria sa familie politică, ce au cerut mutarea Congresului PES ce urma să se desfăşoare la sfârşitul lunii la Bucureşti. Tot jocul de după, că PSD ar fi cerut mutarea Congresului de fapt, nu este altceva decât praf în ochi pentru proşti. Dar nice try, ca să zic aşaJ. Dacă vi se pare că liderii europeni au tunat şi fulgerat în această vară, consecinţele pentru România ar fi dezastruoase, în cazul unei a treia suspendări. Iar cariera lui Victor Ponta, indiscutabil terminată.

 Iar baronii… Baronii PSD  care trebuie să dea acum socoteală pentru fraudele de la referendum ce părere au?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *