Acordul USL- UDMR, dezvăluit de Antonescu pentru a nu fi lăsat pe dinafară

După câteva zile în care s-a întrebat probabil dacă e bine sau rău că premierul şi preşedintele au semnat un document ce a fost ulterior înmânat liderilor europeni, Antonescu a concluzionat că „nu trebuia semnat nimic”. Asta, după ce a trecut de la „ştiu ce conţine documentul, dar nu vă spun” la „ nu l-am citit cu atenţie pentru că era plictisitor”. Înţeleg că nu avea poze, dar prin superficialitatea cu care tratează acest subiect vrea să demonstreze că documentul dintre premier şi preşedinte e ceva banal şi mai ales, nu vrea să lase impresia că a fost lăsat pe dinafară.

De altfel, probabil acesta a fost şi motivul pentru care a mers la întâlnirea de la Cotroceni, ca să fie sigur că nu se discută nimic important fără el sau mai rău, că nu e lăsat pe dinafară. Dorinţa de a da publicităţii textul acordului Ponta- Băsescu este, în mod normal, una firească. Până la urmă este vorba despre un document semnat între cei mai importanţi lideri ai României şi înmânat oficialilor europeni. Aşa cum am dezvăluit chiar de duminică, documentul include o serie de principii precum: respectarea referendumului din 2009, reforma electorală, reforma în sănătate şi independenţa instituţiilor statului.

Cred că nici Victor Ponta, nici Traian Băsescu nu vor să facă un secret din conţinutul acordului, dar comportamentul lui Crin Antonescu nu are nicio legătură cu transparenţa sau interesul naţional. Cât despre candoarea cu care liderul PNL a recunoscut acordul dintre UDMR şi USL în condiţiile în care de luni bune de zile îi critică în termeni duri pe maghiari şi a spus, doar cu câteva zile înainte de alegeri că aceştia trebuie să stea în Opoziţie, nimic nu mă mai miră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *