« Ai lor au furat mai bine ca ai noştri »

Faptul că legea referendumului conţine modificări controversate, notate în ultimele zile, parcă cu dedicaţie pentru votul de pe 29 iulie e deja binecunoscut. Dar, oricât de « utilă » ar fi legea,  un scrutin se câştigă « la firul ierbii ». O organizaţie locală a unui partid ştie câţi oameni trebuie să aducă la vot şi pe cine se bazează pentru asta. Or, la acest capitol, partea social-democrată din USL e de neîntrecut în ultimii 22 de ani.

În plus, pentru referendumul privind demiterea preşedintelui, autorităţile locale s-au întrecut în ingeniozitate pentru « a facilita » procesul de vot.

 Primarul USL(PSD) din Sighişoara a redus programul cunoscutului festival din oraş de la zece la trei zile, iar programul a suferit modificări semnificative din cauza referendumului pentru demiterea preşedintelui. Mai exact, acesta a fost redus atât de drastic pentru a nu se suprapune cu votul de pe 29 iulie. Secţii de votare sunt înfiinţate după depăşirea termenului legal la proprietatea unui senator PSD de Dâmboviţa, un hotel. În unele judeţe se tipăresc mai multe buletine de vot decât pentru alegerile locale desfăşurate acum o lună. În Orşova, primarul PNL al oraşului a smuls „Flacăra Democraţiei” din mâinile unui tânăr şi a aruncat-o în Dunăre.

 Cam acestea sunt doar câteva dintre acţiunile pe care autorităţile locale le-au  întreprins pentru „buna organizare” a alegerilor locale sau în cazul incidentului de la Orşova, explică foarte bine încrâncenarea politică. Victorie cu orice preţ. De aceea, nici nu ştiu dacă mai are vreo importanţă câţi observatori independenţi sunt în  secţiile de votare( sigur, pot fi ONG-uri afiliate USL, dar să nu dăm idei) şi dacă PDL mai are sau nu propriul său reprezentant. Cealaltă tabără are propriile măsuri pentru a compensa toate aceste impedimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *