Ambiţia lui Marian Drilea şi legătura cu stenograma Blejnar- Băsescu

În primul rând, nu cred că discuţia a apărut în presă din neglijenţă. Cred că procurorul Marian Drilea îşi doreşte foarte mult „ să se pună bine” cu actuala guvernare şi mai ales, să obţină şefia Departamentului Naţional Anticorupţie. Înainte ca acest scandal să înceapă, conform unor surse din PSD, Marian Drilea ar fi fost favoritul lui Victor Ponta pentru şefia DNA. Prin scurgerea acestor informaţii în presă, nu este exclus ca procurorul să fi dorit să-şi asigure şefia DNA.

Marian Drilea nu încearcă acum, pentru prima oară să impresioneze actuala Putere. Conform jurnalistului Dan Tapalagă, în 2005, Drilea a încercat să intre în graţiile ministrului Justiţiei de atunci, Monica Macovei, căreia îi trimite un memoriu în care îşi prezintă viziunea despre sistem şi cu care are şi o discuţie. Dar ministrul Justiţiei de atunci nu ar fi fost foarte impresionat de procurorul braşovean, astfel că Drilea s-a văzut nevoit să mai aştepte.

 Zilele trecute, premierul Victor Ponta a criticat publicarea stenogramelor şi a cerut CSM să spună şi cine a scurs stenogramele convorbirii dintre el şi procurorul George Bălan. Răspunsurile la aceste întrebări trebuie furnizate de Inspecţia Judiciară. Dar şi Victor Ponta trebuie să răspundă la o întrebare: îl mai poate susţine pe Marian Drilea la şefia DNA?

 Aş adăuga că în tot acest film, în ciuda încadrării mediatice iniţiale ce îşi propunea să îl înfiereze pe şeful statului,  interceptarea îi face mai mult bine decât rău lui Traian Băsescu. Propaganda USL susţinea că preşedintele nu apare în nicio stenogramă, interceptare, dosar- niciodată- pentru că el este cel care controlează de fapt, justiţia. Iată că şi şeful statului a apărut într-o discuţie interceptată de procurori. Dar propaganda USL nu se lasă înfrântă şi schimbă partitura: Traian  Băsescu s-a lăsat interceptat pentru a arăta că nu el este cel care dirijează justiţia! Inventiv, nu?  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *