Andrei Marga şi nepotismul de la ICR. Ce părere are USL?

Practic, prin sistemul de pile şi relaţii promovat pentru ocuparea funcţiilor de la ICR, Marga nu face altceva decât să-şi confirme parcursul instituţional pe care l-a avut până acum. Trei luni de zile a rezistat Andrei Marga la conducerea MAE. Dar cât a stat acolo a făcut gafe peste gafe. Mai întâi, la audierile din Parlament, pentru a face impresie bună în USL, a considerat că este oportun să îl compare pe Traian Băsescu cu Benito Mussolini. După ce a dovedit că poate fi un politruc de excepţie, Marga şi-a dovedit admiraţia faţă de Rusia şi China şi l-a dat drept model pe Vladimir Putin. Niciun cuvânt bun despre opţiunea de politică externă a României de ani de zile, parteneriatul cu SUA. Şi în plan european, Marga a făcut senzaţie cu gafele comise. „The Economist” a spus despre aceasta că a fost incapabil să prezinte agenda oficială a României la Consiliul European din vară. Mai târziu, Marga nu s-a sfiit să spună că ţara noastră va adera la Schengen „parţial” în câteva luni, până la finalul lui 2012, afirmaţie contrazisă ulterior de oficialii europeni. Aflat în vizită în Israel, Marga a mai promis retragerea ambasadorului român din Damasc, propunere respinsă de şeful statului, astfel că ministrul a trebuit să-şi retragă cuvântul.

 Conducerea ICR a fost un plan de rezervă pentru Andrei Marga, dat jos de la conducerea MAE. Acesta nu a fost audiat în comisiile de la Senat şi nu a prezentat niciun proiect de management. Dar în scurt timp, şi-a prezentat viziunea pentru ICR printr-o altă gafă. Caloriferul este o invenţie românească ce trebuie promovată de ICR, a spus Andrei Marga la începutul lui octombrie, referindu-se la noua orientare a instituţiei. Afirmaţia i-a adus însă numai ironii şi pamflete.

 Nu am nicio speranţă că va da dovadă de o minimă decenţă şi va demisiona din funcţie. Opoziţia doarme şi e mai preocupată de Congrese, Convenţii şi candidaţi la prezidenţiale aşa că presiunea politică nu există. Şeful său pe linie de partid, Crin Antonescu se poate preface că nu vede nicio problemă la ICR, în timp ce şeful Guvernului, Victor Ponta poate plasa răspunderea la Senat, în subordinea căruia se află instituţia. Şi uite aşa Marga continua sa-si vada linistit de nepoate, pile si relatii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *