Dan Andronic

O deplasare la Bruxelles fără scandal! Wow...

Azi şi mâine, la Bruxelles se desfăşoară reuniunea Consiliului European la sfârşitul căreia se aşteaptă ca UE să ajungă la un compromis privind bugetul comunitar în perioada 2014-2020. Obiectivul României este acela de a obţine un buget cât mai mare în comparaţie cu 2007-2013, atunci când am beneficiat de 33 de miliarde de euro. Temă dificilă, având în vedere că rata de absorbţie este de 9, 72%.

Actualul summit nici nu beneficiază de atât de multă vizibilitate precum cel din noiembrie. Dacă vă amintiţi, atunci, alocarea bugetară a devenit subiect de campanie electorală atunci când Victor Ponta a spus că preşedintele trebuie să-şi folosească dreptul de veto dacă nu obţine 48 de miliarde de euro.

« Trebuie să spunem că poziţia României este nenegociabilă. Luăm în calcul inclusiv exprimarea dreptului de veto al României »- premierul în campanie electorală. Acum, Ponta nu mai este la fel de incisiv. « Dacă nu reuşim să obţinem cei 48 de miliarde de euro, şi probabil că va fi dificil să îi obţinem pe toţi, este foarte important să pierdem cât mai puţin »-premierul acum două zile. Dacă nu mai suntem în campanie electorală... Şi noi ce să mai înţelegem?

Spune-ti parerea!

blog comments powered by Disqus