Horia Tabacu

Victor Ponta are foarte mulţi duşmani printre apropiaţii lui

De câteva zile ziarul “Evenimentul zilei" a început o campanile de presă care vizează participarea lui Victor Ponta la raliul Monte Carlo. Articolele au făcut vâlvă şi au stârnit comentarii diverse.

Foarte mulţi cititori ai ziarului au început să furnizeze informaţii despre acest raliu şi mai ales despre costurile pe care le implică. Fără nici un dubiu este o competiţie la care participă sportivi din echipe celebre, care investesc în acest concurs sute de mii de euro şi piloţi bogaţi sau foarte bogaţi care-şi suportă ei cheltuielile.

Teoretic Victor Ponta nu face parte din aceste categorii şi din acest motiv participarea lui a stârnit controverse. Pe care el înşuşi le agită refuzând să-şi anunţe public sponsorii, dacă aceştia există. Pentru un viitor prim ministru, cum se vrea el sau preşedinte cum îl doreşte familia celei de-a doua soţii, tăcerea lui nu-i va aduce creşteri în sondaje, dar fiecare are propria strategie, care trebuie respectată.

Şi, iată cum, avându-l pe Victor Ponta ca subiect central raliul de la Monte Carlo a început să fie cunoscut de români, majoritatea dintre ei descoperind şi ce poveşti frumoase “găzduieşte" această competiţie tradiţională.
Pentru că liderul PSD are şi mulţi duşmani, cum este firesc pentru un om politic, mulţi dintre aceştia au început să scormone pentru a dovedi câţi bani o să cheltuie Ponta. Întâmplător am participat şi eu la asemenea discuţii şi am avut o mare surpriză. Nu este o noutate pentru nimeni că unele informaţii le poţi afla de la apropiaţii celui vizat. Altfel cum poţi să ştii la ce hotel, sau hoteluri va locui când poate nici el nu s-a hotărât?. Cum să afli dacă vine şi Daciana, sau dacă Sebastian Ghiţă sau fraţii Negoiţă acordă un mic sprijin financiar?

Aşa am avut surpriza să constat că oameni consideraţi apropiaţi ai lui Victor Ponta îl trădează uşor. Parcă ar face totul să îl schimbe, să îl clatine. Şi nu cei în vârstă din partid, care ar avea motive să nu-l aibe la inimă. Tocmai cei tineri, cei cu care defilează. Este adevărat că tineretul pesedist a învăţat bine cum este pe la Monte Carlo, unde unii şi-au cumpărat şi case pentru că este mai comod să stai la tine decât la hotel.

Aceste trădări şi veritabile comploturi ar putea fi întrerupte şi dezumflate. În weekend, susţin “prietenii" s-ar fi întâlnit cu Crin. Acesta ar fi vrut să îl convingă să nu mai meargă. Vom afla. Poate va fi invers. Îl ia şi pe Crin că tot cresc în sondaje!

Spune-ti parerea!

blog comments powered by Disqus