Ayatollahul Remus Cernea şi munţii de aur

Dar cine sunt aceşti mameluci intraţi în guvern? O cuvioasă şi neprihănită căutare pe net dă un rezultat al metamorfozei acestei aplicaţii verzi pe i-pad-ul USL. Dacă în iarnă lui Cernea-bărbat i se reproşa cu vocalize feminine că a dus în deşert numele Pieţei Universităţii la un miting al fostei opoziţii, acum “dezinteresaţii Deltei şi ai regiunilor de dezvoltare" nu mai protestează. Sunt prin profet la guvernare. Tac mâlc. Doar, doar se va prăvăli chifteaua protecţiei mediului, dar cu avantaj serviciu. Că doar nu serveşte fostul şomer de lux pe primul ministru pentru ca partidul său să rămână cu doctrina şi fără niţciaiva beneficii. Salvatorii Deltei de abia aşteaptă noi cencesiuni în lupta nisetrul nerecunoscător la kaviar.

Dacă Remus Cernea nu doreşte la Roşia Montană să se exploateze cu cianuri, în regim de maximă siguranţă, aşa cum prevede Directiva CE, cu ce altceva? Poate vine agrarianul verde cu o nouă procedură. Şi nu vrea exploatare de suprafaţă. Poate Ayatollahul are în geanta de traseist de meserie o soluţie nouă. Şi aşa nu avem niciun Nobel. Poate ne uimeşte cu ceva, că până acum mişcările mişcării au fost previzibile. Poate membrii partidului de care nu a auzit nici mama consilierului de stat au ghiare de hârciogi şi purced la săpături adânci. Foarte adânci. Că tot se spune că există un tunel energetic între Kogaion şi Piramidele lui Keops, Kefren şi Mikerinos. E o chestie. Să macini o tonă din munte şi să scoţi cu mânuţele, cele două, un gram de aur nu e la îndemâna oricui. Şi mai mult să dai de secretele dacilor. Poate verzii ne uimesc.
În altă ordine de idei, Nu ştim din ce va plăti democrat-verdele-agrarian un eventual proces de despăgubire, în cazul în care Gold Corporation s-ar sătura de aşteptări. Noroc că nevertebratul moale şi alungit, parazitar al corpului puterii, nu are voce executivă. E doar tolerat. De dragul unei imagini mai de mere. Deciziile de pere nu-I aparţin, lui, că doar nu calfele sunt arhitecţii puterii.

E veche în politică folosirea clovnului pe post de sperietoare."Spune tu ce nu pot spune eu!", cam asta e e cheia combinaţilor legate de agenda publică a guvernului. El nu pierde nici măcar boii de la bicicletă, pe care oricum nu-i are. Aşa că bâzâie ca bondarul, dar de ce pierd vremea cu Albă ca Zăpada aflată în transhumanţă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *