Basescu – izolat sau protejat?

Pe scurt: una din marile teme de atac la adresa lui Basescu vreme de citiva ani e aceea ca, intrucit "nu are fata de presedinte", a izolat Romania pe plan international. Formula a fost de multe ori AFIRMATA, fara sa fie argumentata ori demonstrata. Dar, intr-o societate mediatica, intr-o lume in care televiziunile sapa albii largi in creierele oamenilor, a afirma ceva poate fi suficient sau, fie si partial, macar eficient. Nu conteaza ca FAPTELE au fost altele – nu a contat evidenta ca Romania condusa de Basescu nu a fost defel izolata, nu conteaza parteneriatele strategice semnate ori consolidate sub conducerea sa.

Problema e ca, din punct de vedere al logicii si din punctul de vedere, desigur, al unui bun simt elementar, perspectiva rezumata mai sus se loveste frontal de o alta – enuntata de citeva luni si, dupa semnalele la zi pe care le avem, care va continua sa fie enuntata. Pe scurt: in Vest, in UE mai cu seama, Traian Basescu are protectori. Si ca, intrucit are protectori, el e vasal, iar Romania, un fel de sclava a Vestului.

Pai: ori Romania e izolata international sub presedintia lui Basescu – cel care nu are, nu-i asa, fatza de presedinte cu care sa discute liderii vestici – ori, dimpotriva, Basescu are trecere la liderii vestici, lideri care, mai mult, il si protejeaza?

E, asadar, prosteste sa vii cu asemenea idei. E ilogic, stupid. E si electoral si, din acest motiv, e si foarte periculos. Pe de alta parte, intre gastile de borfasi si spalati pe creier USL si ideea de responsabilitate se casca, sint de acord, o prapastie foarte foarte mare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *