Băsescu suspendat/ Pentru că Ponta a plagiat

Şi Ponta, şi Antonescu, vor avea o surpriză, cred eu: Băsescu nu va forţa plecarea la Bruxelles şi va semna decretul de investire a lui Haşotti. În ceea ce priveşte persoana care reprezintă România la Consiliul European, mai devreme sau mai târziu se va ajunge la Curtea Constituţională, care va decide în favoarea şefului statului. De aceea fuge Ponta ca dracul de tămâie de Curtea Constituţională. Când se va ajunge la acest verdict, premierul va fi în situaţia unui impostor care a crezut că în relaţia cu UE te porţi ca la coadă la cartofi, înainte de 1989 – cine se bagă în faţă e şmecher. În ceea ce priveşte numirea lui Haşotti la Cultură, eu cred că Băsescu nu are decât motive de bucurie. De la Suzana Gâdea încoace nu a fost la conducerea acestui minister personaj mai sinistru. Haşotti, reprezentantul lui Mazăre în PNL, îmi aminteşte de bivolii negri din Ardeal, plus o doză de agresivitate. Nici un motiv ca şeful statului să nu-i lase să-şi rupă gâtul, şi pe Haşotti, şi pe cei care l-au cocoţat în acest post.

Aşa că doctorul Ponta tot nu scapă de răspundere şi tot va trebui să explice unde i-au fugit virgulele de la cele aproape 200 de pagini copiate din alţi autori. Deocamdată, omul s-a dus la prietenii săi, Paul Dobrescu, o fosilă de la revista ideologică a PCR, Era Socialistă, fost consilier al lui Ion Iliescu şi Petru Andea, opt ani parlamentar PSD. Pe ei i-a pus Pop în consiliul de etică, nu ca să-l spele pe Mang, cum credeam la început, ci ca să-l salveze pe Ponta de impostură. Ghinion. S-a sesizat (cam greu!) şi Universitatea Bucureşti, care vrea comisie internaţională. O să ia în discuţie cazul şi comisia de evaluare a diplomelor ştiinţifice, în care USL nu şi-a plasat încă trepăduşii. Ponta va fi în situaţia şi mai ridicolă de a avea în faţă două decizii: una care-i va fi probabil favorabilă, dată de prietenii din comitetul din subordinea ministrului Educaţiei, şi alta dată de instituţii independente, care aproape sigur îi va fi nefavorabilă.

Două concluzii. În primul rând, Antena 3 va organiza un mare show săptămâna viitoare la Bruxelles, cu vizita lui Ponta la Consiliul European. Sper din suflet ca Alina Mungiu să se afle în studio alături de Gâdea şi să pronunţe din nou cuvântul "impecabil". Îmi lipseşte. Dar nu cred că vor reuşi să cenzureze întrebările presei internaţionale care va dori să ştie cum este cu plagiatul. În al doilea rând, chiar dacă Băsescu nu face nimic, tot vor trebui să-l suspende. Ponta crede că asta este singura şansă să rămână prim-ministru după povestea cu plagiatul. Va fi hazliu ca, în final, să rămânem şi fără Ponta, şi fără Băsescu, cu Antonescu singur pe teren.

P.S.: Am avut constant dubii în ceea ce priveşte IQ-ul lui Ponta, dar să spui public că, în şedinţele de guvern, 75% din timp este alocat rezolvării conflictelor politice şi din acest motiv nu poţi să finalizezi privatizările pe care ţi le-ai propus, mi se pare că individul este…Vă las să găsiţi cuvântul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *