Blestemul ruşiilor are un nume şi diavolul un chip…America!

În urmă unor nenumărate eşecuri în lansarea sateliţilor, sondelor spaţiale, bulavelor şi dracu’ mai ştie ce, ivanii care se ocupă cu aruncarea, că de lansare se pare nu poate fi vorba , a diferite “obecte" în spaţiul cosmic, au intrat la idei! Başca că o dată pe an le ia foc şi un submarin!
Au stat ei şi au calculat că probabilistic (matematic adică), şansele ca toate nenorocirile să se fi abătut asupra lor, aşa din cauze naturale, sunt foarte mici! Nu se poate domne, au zis ivanii în cor, să fim atat de proşti! Noi, mai de pe margine, i-am încurajat: “Ba se poate! Ba se poate!" am strigat cu toţii spre ivani…că trebuie să le insuflăm un pic de optimism!!! Bre apropos, ştiţi care este diferenţa dintre optimişti și pesimişti?! Nu ştiţi?!….păcat bre, o să dezvălui secretul la următoarea lansare ratată "a la rus".

Revenind la…cestiune, nu ne putem opri să nu observam că e mult mai facil să te consideri pe tine deştept şi să presupui că-ţi pune altul piedică, decât să accepţi evidenţa că tu nu vezi de fapt groapa! Ruşii, din ce în ce mai încruntaţi şi cu imaginea unui gulag numai pentru specialiştii în rachete în faţă, au aruncat un ochi primprejur să vadă, sau măcar să bănuiască, cam cine le-ar face lor farmece, cine le-a legat cununiile, sau cine dracu’ face rachete tip voodu şi la lansare celor reale le rupe aripioarele, dintr-o plăcere sadică, să-i vadă adică pe ivani luându-se de gât unul pe altul şi cu sateliţii împrăştiaţi prin tot Kazahstanul şi juma’ de Pacific! Cin’ să fie, cin’ să fie ?!

La răcnetul domnului general-locotenent Nikolai Rodionov, comandantul serviciului de avertizare a unui atac cu rachete, întrebând cu blândeţe " Băăăă, nenorociţilor, care bă mi-a furat maimuţa, ăăăăă, adică care mama dracului mi-a dat jos sateliţi, bulavele, sondele şi care le-aţi incendiat băăă submarinul la ăia de la marină?", trebuie să spunem că toată ivănimea prezentă a tras o ultimă gură de aer, în pieptul lor ex-sovietic, s-au ridicat în picioare, au pocnit din călcâie şi au glasuit : " Noi, ăăă, noi credem, ăăăăă, să trăiţi şefu’, ăăăăă americanii bre! Ei tre să fie şefu’ că ei sunt, toată lumea ştie, perverşi, nu degeaba le zic arabii Marele Satan! Or face dalea, bre şefu’, vudu, că io la televizor am văzut cum se procedează…" glăsuit-a un ivan mai bine informat şi mai cu simţ civic, care se vede treaba studiase omul problema pe toate feţele!

Altu’ mai şubred cu nervi, printre sughiţuri de plâns, a zis că poate americaniştii, marii satani ai secolului douăsunu, ar putea, adică el s-a gândit, ăăă da nu e sigur, poate când racheta lor ivanească trece de ailaltă parte a Pământului, acolo adică, unde radarele lor patrioate, cu toate că-şi întind cât pot antenele, nu răzbesc, ei bine acolo, în întunericul de nepătruns al spaţiului, Marele Satan, să le dea la cap!!! Sau la cipuri!

Mai pe limba ivănească, racheta zboară ea ce zboară, da la un moment rămâne fară semnal! Aici io îi înţeleg şi compătimesc cu ei, că şi io tot în situaţia lor mă aflu! Adică la metrou când intru, să mă duc la slujbă, Cosmoteul mă lasă făra semnal de rămân singurul creştin din tot vagonul care nu-şi poate citi mail-ul dimineaţa…Păi e corect bre?! Ruşii cu americanii şi eu cu Cosmoteul…Dar să revenim…
Generalul ăla a rămas crucit! Nu se aştepta la o conspiraţie atât de extinsă. Şi zise: " Băăăă, aurolacilor ia staţi voi la o vodca împreuna, la o bere, la ce dracu’ vă trece prin cap (şi fiţi atenţi să nu vă treacă un 7,62mm ha!ha!ha!), apoi hotărâţi-vă care-i sistemul de-l folosesc anticriştii ăştia capitalişti, să vedem cu cine vorbim: ori cu Patriarhia Rusă, cu Ayatollahul, ăăăă, pardon cu Patriarhul, ori cu KGB, ăăăă, FSB am vrut să zic! Să ştim domne care-i problema şi să acţionam în consecinţă!"

Bre acu’ ivanii înca studiază problema, nu avem, cum ar veni, un rezultat, dar suntem informaţi că cercetările continuă, pe ambele planuri, adică şi FSB-ul caută şi Patriarhia Rusă dezleagă acatiste şi sfinteşte rampe, sateliţi şi rachete, doar, doar or da de urma problemei. Preventiv o echipă de constructori ridică un frumos oraş de cabane în mijlocul Siberiei, aşa să fie băieţii mai motivaţi şi să ştie pentru ce dracu luptă cu Marele Satan!

De fapt şi de drept scandalul a început odată cu pierderea sondei Phobos-Grunt. Susnumita sondă avea în caietul de sarcini un drum dus-întors până pe Phobos, unul dintre cei doi sateliţi ai planetei Marte. Pentru cine nu ştie Marte are doi sateliţi: Phobos şi Deimos, numiţi aşa după cei doi copii ai zeului razboiului Marte. Numele lor, traduse din latina inseamnă: Spaimă şi Teroare! Apăi mai nimerite nume nici nu se puteau da! A intrat atât de tare Phobos şi Deimos în sufletul rachetiştilor ruşi, că nici tămâia si apa sfinţită nu-i mai scapă. Acum ruşii şi-au dat cu părerea că sonda ar fi fost avariată de un radar american, domiciliat în Alaska! Iar dacă ne gândim că Alaska era la începuturi o provincie a Imperiului Rus, vândută americanilor pe căteva milioane…Al dracu’ Ţar cu vânzarea lui cu tot…

Respectivul radar ar fi făcut ceva rachetei purtătoare, sau sondei, chestia e că nenorocita de sondă în loc să fie în drum spre Marte şi ivanii să chefuiască cu un pahar de vodca în labuţe şi cu alte câteva deja date pe gât, jigodia de sondă spuneam, a luat-o într-un marş triumfal…pe direcţia JOS! Spre pământ adică! Mai clar, s-a hotărât să-şi dea obştescul sfârşit la impactul cu atmosfera superioară a Pământului, undeva prin Oceanul Indian, cam pe 15 ianuarie. Deci de data aceasta ivanii au greşit si planeta şi oceanul… Trist bre, foarte trist…

Aşadar ruşii au pierdut, în timpul recent trecut, mai multe chestii, pe care în principiu nu ar fi trebuit să le piardă: sonda sus-numită, câteva bulave, 3 sateliţi Glonass, 2-3 sateliţi Meridian, le-a luat foc un submarin, şi altele…

Bineînteles că nimeni nu sărbatoreşte întoarcerea sondei, ci dimpotrivă, destui tehnicieni şi ingineri ruşi şi-ar dori din tot sufletul să fie în altă parte, într-o altă realitate. Dar sunt şi avantaje: Baikonur-ul este relativ aproape de Siberia, iar Siberia este o zonă de recreere destul de cunoscută ruşilor! Populară nu e, da cunoscută….uhuuuuuu cât de cunoscută e! La staţiune cu ei!
Şi la cât mai multe lansări din aceeaşi colecţie!!!
Cu drag şi speranta de mai bine, vorba vine,

PS Baftă ’raţi ai dracului de frumocşi!
PPS Şi una dintre cauzele probabile! Dăi cu Crăciunul pe stil nou, dăi cu Crăciunul pe stil vechi, başca două Revelioane, prost moment pentru lansare au ales mujicii ! Altă cauză ar fi ecranarea insuficientă a sondei Phobos-Grunt, faţă de radiaţiile capitalisto-spaţiale. Cauză în sine nu are nimic conspiraţionist în ea, aşa că ivanii şi-au inghiţit necazul, şi-au făcut autocritica şi au jurat, cu mâna pe harta Siberiei, că: "Să fie iei ai dracului de s-o mai întampla!"
Noi ce să zicem, cum să-i contrazicem?! Să fie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *