Boala lui Antonescu. El nu e florăreasă, noi suntem găinari

Oricât de banale ar părea cuvintele lui, ele trădează o chestiune cât se poate de serioasă. Perfect de acord că trebuie să ne asumăm defectele, faţă de noi şi faţă de ceilalţi, dar nu găsesc firesc în a face paradă cu propriile-ţi metehne. Liderul PNL gândeşte fix pe dos. Parcă are cocoţat pe umărul stâng un drac negru ca tăciunele, care-i tot dă ghiont să se facă de râs.

Puţin mi-ar păsa dacă ar fi vorba de un parlamentar de rând. În fond, cine n-a tras un pui de somn în plen, nu se poate numi politician. E vorba însă de un posibil viitor şef de stat. Dincolo de sondajele măsluite, retuşate sau de startegiile încâlcite pe care le fac ambele tabere, există şanse reale ca acest om să devină preşedintele nostru, al tuturor. Ar trebui, cel puţin, să se ruşineze de lenea lui. Lenea, ca şi boala, urâţeşte caracterul. Îl acaparează precum o mâzgă întunecată, urât mirositoare, gata să dea pe dinafară. Nu e numai asta. O caracteristică presupune altele. Omul devine posac, nesuferit şi mic la suflet. Nu l-ai vrea prin preajmă nici câteva minute, darămite să-ţi fie conducător.
Degeaba încearcă Antonescu să ducă în derizoriu acuzele de trândăvie. Nu-mi amintesc ca Obama să-i fi numit “găinari ideologici" pe realizatorii clipului cu “Obama fumează! Ai vrea un preşedinte fumător?" Ştiu de la Antena 3. Dăduseră materialul pentru comparaţie cu Traian Băsescu. Lăsând la o parte faptul că românii sunt mai puţin scrupuloşi decât americanii, cetăţenii acestei ţări s-au săturat să apară drept “hoţi" sau “leneşi" peste hotare. Măcar preşedintele să le facă cinste. Chit că afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. În plus, viciul lui Obama nu e un pericol real pentru poporul american.

În cel mai rău caz, îi va aduce organizaţiile ecologiste pe cap şi o boală cruntă de plămâni.
Lenea Preşedintelui Antonescu ne-ar afecta pe toţi. De la imaginea în plan extern, până la reforme interne puse în stand-by. Dacă visul lui Antonescu la Cotroceni va deveni realitate, vom avea nu doi, trei găinari, ci o ţară întreagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *