Câştigă Vasile Blaga şefia PDL?

Chiar dacă părea o a treia cale, Mihai Răzvan Ungureanu s-a scos singur din joc. Doar ieri a spus că nu se va înscrie în PDL. Şi sincer să fiu, chiar dacă ar dori să candideze pentru conducerea PDL, şansele sale ar fi destul de reduse. Ungureanu ştie că nu are susţinerea organizaţiilor locale şi a unor importanţi lideri din PDL. Iar în situaţia actuală partidul are nevoie de o mişcare de "jos în sus" care să îi asigure mobilizare şi unitate.
Ori, dintre cei doi candidaţi principali la şefia partidului, cel care se apropie de un astfel de profil este Vasile Blaga. Experienţa dobândită în partid şi bătăliile politice purtate i-au adus de partea sa pe activiştii de partid. Liderii de filiale ştiu că la alegerile câştigate în 2004 şi 2008, Vasile Blaga a fost secretar general al partidului. Iar în astfel de vremuri, când PDL suferă de o hemoragie serioasă de cadre politice ce preferă laptele şi mierea Puterii, tot Vasile Blaga este cel care are imaginea liderului care merge la firul ierbii pentru a rezolva problemele filialelor.

În plus, faptul că a fost şef al campaniei PDL i-a oferit posibilitatea de a lua pulsul organizaţiilor şi în definitiv, de a-şi face o anumită formă de lobby. Nu în ultimul rând, Puterea nu îl priveşte în tonuri atât de închise pe şeful Senatului. Impresia este aceea că între Vasile Blaga- USL există posibilitatea unui dialog politic.
Gruparea reformiştilor pare departe de acest tablou. Chiar dacă mai practică în raport cu Congresul anterior, susţinută de câteva organizaţii locale, Monica Macovei nu a creat impresia că poate obţine suportul teritoriului. Experienţa mult mai limitată în partid în raport cu "greii", iar nu îi ajută pe "reformişti". Cel puţin din această perspectivă, Vasile Blaga pare noul lider al PDL, iar alegerile de pe 30 iunie, doar o formalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *