Câteva note politice amuzante, dar de fapt descriind o situaţie jalnică dacă nu chiar tragică

1. Citez din Vladimir Tismăneanu, căci subscriu în totalitate şi dacă nu găseam acest articol deja scris, spuneam eu câteva propoziţii în sensul celor pe care acum doar le citez:

"Atacurile imunde, de o vulgaritate neţărmurită şi de o infamie pe măsură, împotriva lui Mircea Cărtărescu, sunt vârful unui aisberg al nemerniciei. Este lovit acest scriitor de geniu (îmi măsor cuvintele, ştiu exact de ce le folosesc) de către câteva tipuri umane: veleitarii frustraţi; naţionaliştii gregari; pudibonzii tracomani; admiratorii lui El Crin, cel care, alături de Ponta, l-a numit pe Mircea Cărtărescu “fascist". Dar cel mai tare deranjează probitatea exemplară a scriitorului în raport cu politica. Mircea Cărtărescu nu este un intelectual înrolat. Dar este, în spiritul lui Raymond Aron şi al lui Albert Camus, un spectator angajat."
Nota mea: Să le fie ruşine acestor deşeuri umane

2. În conexiune cu marele miting electoral USL-ist şi cu intrarea în USL a unor persoane nu tocmai onorabile, cred că are dreptate liderul ALDE dl Graham Watson când spune că e preferabil să scuipi din cort în spre exterior decât invers, sau cine ştie poate decât chiar în sus şi să-ţi cadă în cap, lucru pe care îl afirma ştiind el ce ştie şi gândind el ce o fi gândind, atât despre talentul la "stuchit" masiv, oriunde şi oricând, cât şi despre inteligenţa celor pe care-i sprijină doar din interesele sale electorale la nivel european, gând pe care nu cred că-l elimina din "arriere pensse-urile" dsale.

3. Afirm cu toată răspunderea ca cei care afirmă doct că dl Preşedinte Băsescu ar încălca Constituţia participând la Congresul PPE de la Bucureşti, sunt fie nişte nemernici de rea credinţă similari cu cei referiţi de Tismăneanu mai sus, fie nişte idioţi la fel de josnici.
De ce spun asta?
Pentruca după cum scrie Deutsche Welle, în mod normal, "organizarea la Bucureşti a Congresului PPE ar fi fost perceputa ca un succes remarcabil pentru politica românească. Faptul că unul dintre cele mai mai importante grupuri politice europene, care domina astăzi continentul atât la nivel guvernamental cât şi european, a ales capitala României pentru congresul sau anual ar fi trecut drept al doilea succes după summitul NATO din 2008".

Cum poţi vorbi de constitutionaltatea unui gest politic de nivel european şi în interes naţional confundând participarea la acţiuni politice interne partizane la care Crin Antonescu a excelat fără jenă în perioada de interimat adică el fiind cekl care a încălcat fără reţinere Constituţia.
Dovada nivelului politic european al evenimentului se poate constata şi numai dacă urmăreşti doar agenda întrunirii căci:

Miercuri seara va avea loc şi un dineu al şefilor de state şi de guverne membri ai PPE, care se va desfăşura în sălile Titulescu şi Drepturilor Omului de la Palatul Parlamentului.

Joi dimineaţa vor avea loc alegerile pentru secretarul general al PPE, pentru cei 10 vicepreşedinţi şi trezorierul formaţiunii, votarea rezoluţiei Congresului, intervenţiile şefilor de state şi de guverne şi ale liderilor partidelor din Europa afiliate PPE, o conferinţă de presă, precum şi două dineuri oferite de PDL şi nouă preşedinţie a PPE care va rezulta în urma alegerilor. La Congresul PPE vor lua parte aproximativ 1.200 de participanţi din 40 de ţări europene.
Q.E. D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *