Ce îi pregăteşte Victor Ponta lui Liviu Dragnea?

După învestirea Guvernului Ponta, Liviu Dragnea va deveni unul dintre cei mai influenţi miniştri. Dezvoltarea Regională şi Administraţia se află la dispoziţia sa, un portofoliu care îl va face mult mai util sau de temut în ochii baronilor PSD, dar şi PNL. Ascensiunea lui Dragnea a început odată cu cea a lui Victor Ponta, în 2010, atunci când actualul premier a preluat conducerea partidului. După spusele lui Antonescu, ideea USL a venit în urma unei discuţii cu Liviu Dragnea şi ulterior Ponta s-a raliat ideii. Preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman din 2000, Dragnea a făcut o mutare surprinzătoare atunci când a decis în acest an să-şi lase „moşia” şi să ocupe o funcţie, două, trei,  la Centru. Ambiţiile sale sunt foarte transparente.

 Secretar general din 2009, după ce ulterior a deţinut funcţia de vicepreşedinte al partidului, timp de 4 ani, influenţa lui Dragnea în partid este foarte mare. Victor Ponta ar putea determina alegerea unui alt secretar general al partidului la congresul din 2013 sau limitarea influenţei lui Liviu Dragnea prin plasarea în conducerea partidului a unor social-democraţi care să-i fie loiali.

 Ar putea să înveţe de pildă, de la Crin Antonescu. Pentru a-i limita influenţa lui Călin Popescu Tăriceanu la Senat şi pentru că Dan Radu Ruşanu s-a mutat la Camera Deputaţilor, preşedintele PNL s-a asigurat că Puiu Haşotti, un apropiat de-al său va fi liderul de grup al senatorilor liberali. Victor Ponta are şi el nevoie de un Puiu Haşotti. Sau de mai mulţi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *