Ce mai face Crin Antonescu? Atunci când nu merge la Sinteza Zilei

Sondajul IRES de ieri, arată, pentru a nu ştiu câta oară în ultima perioadă, un Crin Antonescu care se află în cădere liberă. După prestaţia în funcţia de preşedinte interimar, nu sunt deloc surprins. Si mai interesant este că primul, în topul popularităţii este premierul Victor Ponta. În logica de putere din USL, acest lucru e cum nu se poate mai rău pentru Crin Antonescu, dar şi pentru partidul lui. În lipsa unor structuri bine puse la punct, PNL are nevoie de un lider carismatic, care să tragă partidul după el. Ce-i drept, la cum arată lucrurile acum, Crin Antonescu e partidul şi partidul e Crin Antonescu. Cu excepţia sa, puţinii liberali vizibili pe scena politică sunt oamenii lui şi automat, au acelaşi discurs. Dar dacă scăderea sa în sondaje devine o tendinţă, atunci poziţia sa în interiorul USL este substanţial slăbită. De cea din interiorul partidului său, nici nu mai vorbim.

 Înţeleg că pentru alegerile parlamentare, deputaţii şi senatorii USL vor fi susţinuţi pentru un nou mandat. Acest lucru avantajează în mod clar, PSD, care are un număr mai consistent de parlamentari. Iar prin fuziunea probabilă post-alegeri cu UNPR, grupul PSD va fi semnificativ mai mare în raport cu cel al liberalilor şi automat, şi forţa sa politică va creşte. 

 Şi aşa PNL îşi păstrează statutul de partid mediu, cu un Lider ce devine din ce în ce mai mic.

 P.S. : Conform sondajului IRES, nici Mihai Răzvan Ungureanu nu stă deloc bine. Doar 6% au răspuns că este politicianul preferat, în contextul în care, în general, în jur de 33-37% dintre români se declară de dreapta şi aşa cum reiese din acest sondaj, 66%  sunt convinşi că el va fi candidatul alianţei de dreapta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *