Chuck Norris, preşedinte ?

Carlos Ray “Chuck" Norris este o legendă vie urbană. Pe 10 martie o să împlineasă 72 de ani, mulţi înainte! Întreaga lui viaţă este un exemplu de “homo americanus" , o ilustrare a bărbatului dur cu suflet de aur, a americanului tipic, a pionierului din vest. Provenit dintr-o familie irlandeză şi cu un strămoş piele roşie, Chuck Norris, veteran din războiul Coreei, este unul dintre cei mai de succes practicanţi ai artelor marţiale, ieşind din viaţa competiţională de karate cu un fantastic scor 185-10-2. A jucat în aproape o sută de filme şi seriale în care avea rolul justiţiarului, al celui care aducea dreptatea, protejându-i pe cei slabi. Este cunoscut pentru vederile lui conservatoare, fiind un creştin practicant, cu mai multe cărţi pe domeniu adresate în special tineretului. Este un mare filantrop şi luptător împotriva drogurilor şi a devianţelor sexuale. Este republican şi Texan!

Din toamna anului 2005 pe spaţiul virtual al internetului au început să circule o mulţime de “bancuri" numite “Facts about Chuck Norris". De exemplu : “Frica de păianjeni se numeşte arahnofobie, frica de spaţii înguste se cheamă claustrofobie, frica de Chuck Norris se numeşte… logică!" sau “Chuck Norris are drept covor o blană de urs grizzly. Ursul nu este mort, dar ii este prea frică să se mişte. “ “Chuck Norris nu este primit la bordul avioanelor comerciale, deoarece se consideră că braţele sale sunt arme mortale!". “Chuk Norris a numărat până la infinit. De două ori!". “Când intră în apă Chuck Norris nu se udă, apa se Chuck Norris!".

Dacă doriţi să vedeţi până unde a ajuns fenomenul, puneţi pe motorul de căutare “Google" întrebarea “Where is Chuck Norris" şi deschideţi prima adresă listată…

Sociologii au studiat acest fenomen. Din păcate cele publicate sunt foarte plate şi neinspirate, de parcă s-ar fi tăiat masiv din articole. Unul dintre articole spune că Chuck Norris este o imagine a lui Superman. Dar Chuck Norris s-a întrecut o dată cu Superman. Învinsul trebuia să poarte chiloţii peste pantaloni…
Totuşi, de ce Chuck Norris! De ce nu “Terminatorul", guvernatorul Arnold Schwarzenegger , “Rambo" Sylvester Stallone, sau greul de ucis Bruce Willis. Pentru că cei trei menţionaţi sunt nişte actori, formidabili de buni, dar “doar" nişte actori. Pe de altă parte Schwarzy şi-a jucat cartea politică şi a câştigat. Chuck Norris, însă, este adevărat, (ca şi Bruce Lee) îşi joacă propriul rol. Lumea are nevoie din ce în ce mai mult de adevăr, de adevăratele valori şi începe să respingă politicianismul şi cameleonii.

Şi mai este ceva. În băcăniile din Virginia până în Alaska, desupra patului multor băieţi şi fete din cele o sută de mii de orăşele care constituie Statele Unite, pe biroul unor CEO de corporaţii stă o listă. Codul onoarei, al vieţii, lui Chuck Norris :
1. O să mă dezvolt la cât pot atinge, la maximum, în toate direcţiile, dacă nu contravin regulilor legale, etice şi religioase.
2. Voi uita greşelile trecutului şi mă voi concentra pe planurile benefice de viitor.
3. Stabilesc că dragostea, fericirea şi loialitatea sunt valorile familiei mele şi voi veghea continuu la respectarea lor.
4. Trebuie să găsesc binele din orice persoană şi să-i fac pe cei din jurul meu să se simtă confortabil.
5. Dacă nu am nimic bun să spun despre cineva, trebuie să tac din gură.
6. Voi fi la fel de entuziast pentru succesele celor din jur, ca şi când ar fi ale mele.
7. Trebuie să fiu receptiv la nou, să am un orizont deschis de vederi, dar nu tot ce este nou este şi mai bun.
8. O să respect autorităţile, valorile adevărate şi demonstrate, în orice domeniu al vieţii.
9. Rămân pentru eternitate loial lui Dumnezeu, ţării mele, familiei şi prietenilor.
10. Voi rămâne toată viaţa credincios convingerilor mele, atitudinii pozitive, pentru ajutorarea şi apărarea celor mai slabi, deoarece aceasta ajută familiei mele, ţării mele şi mie însumi.

O lecţie pentru mulţi politicieni , şi nu numai – vorba ticului verbal la modă.
Aşadar, cine viseaza la Cotroceni, ca să fie preşedinte, nu cucuvea, trebuie sa-şi faca şi testul de mai sus, cu semnul întrebării. Daca este capabil sa raspundă pozitiv la toate întrebările, atunci să se înscrie în cursa următoare, daca nu, ei bine, NU, pentru că românii nu mai rabdă…
Dacă aveţi ceva contra articolului – vă spun lui Chuck Norris!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *