Congo?

Statul de drept va fi îngropat în mod eficient, legile vor fi schimbate rapid pentru a permite anihilarea sau ocuparea cu oameni fideli USL a instituţiilor-cheie – cum ar fi CSM şi Curtea Constituţională. UE şi FMI ne vor pedepsi pentru absenţa reformelor la care ne-am angajat, iar noi vom striga ca din gură de şarpe că nu suntem slugile lor. Impostorii şi non-valorile vor fi promovaţi în posturi de conducere, în timp ce puzderia de ONG, care era atât de militantă în ianuarie, va tăcea mâlc. O face deja, deşi alegerile din 9 decembrie pornesc sub semnul unor iregularităţi flagrante în privinţa numărului total de alegători şi a dreptului de vot al românilor aflaţi în tranzit sau la studii în străinătate. Mass media vor fi controlate încă şi mai strict de oamenii USL, la al căror ordin TVR, RealitateaTV, Antena3 şi România TV au boicotat în aceste zile conferinţele de presă ale preşedintelui.

Toate acestea au fost anticipate deja de acţiunile guvernării Ponta şi chiar anunţate de membri marcanţi ai USL, care abia aşteaptă să invadeze cetatea. Nu spunea Gigi Becali, fericit şi răzbunător, "Acum vin ai mei la putere?"
Cu barbarii zgâlţâind deja porţile, unii îşi pun speranţele într-o posibilă dezbinare a USL după alegeri. Uităm că o asemenea discuţie nu are nici un sens înainte ca electoratul să se pronunţe, căci abia după redistribuire vom vedea exact cât de puternică este fiecare formaţiune şi ce forţă de negociere are.
Să admitem însă că iniţial preşedintele nu-l va numi premier pe Victor Ponta, ci un independent încercând să facă o breşă în USL. Este foarte greu, dar nu imposibil. Dacă ar fi imposibil USL nu s-ar teme de această ipoteză, nu ar lansa pe Facebook mesaje mincinoase de pe pagini clonate după cele ale susţinătorilor preşedintelui, mesaje prin care să cheme la boicotarea alegerilor în numele lui Traian Băsescu. Iar Victor Ponta nu s-ar grăbi să anunţe chiar acum că PSD va fuziona cu UNPR.

Speculaţiile sunt însă inutile; adevărul este că viitorul imediat se anunţă extrem de confuz şi incert. Certitudinea este una singură: o nouă guvernare Ponta ne-ar întoarce înapoi la "democraţia originală" a anului 1990 şi toate eforturile privind reformarea instituţiilor vor trebui luate de la capăt, dacă va mai fi cineva dispus să le reia. Cu alte cuvinte, Back to the USSR. Opţiunea Congo va deveni extrem de atractivă. Ca s-o evităm mai avem o singură şansă, mică şi plăpândă: să votăm, dacă USL tot se teme de votul nostru. Dacă nu mergem la vot, să nu ne plângem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *