Crin Antonescu candidează in Tărâmul Fraudei Electorale

Dar ce părere are electoratul PNL despre fuga la Teleorman? După referendum, judeţul lui Dragnea a ajuns sinonim cu furtul şi frauda. Practic, Antonescu girează tot ceea ce DNA anchetează de vreo câteva săptămâni. Presupun însă, că puţin îi pasă de acest lucru…

 Pe de altă parte, câştigătorul din această situaţie este chiar baronul PSD, Liviu Dragnea. Candidatura în tandem cu Crin Antonescu, co-preşedinte al USL îi dă lui Dragnea o anumită greutate politică şi reprezintă o recunoaştere a activităţii de până acum. Până la urmă, el, preşedintele PNL  a fost cel care a venit acasă, la Teleorman, pentru a-i cere ajutorul cu câştigarea mandatului. Aşa că Dragnea îşi pregăteşte terenul pentru a prelua conducerea PSD. Aşa cum dezvăluia „Evenimentul Zilei” după referendum, tandemul Crin Antonescu- Liviu Dragnea a funcţionat perfect pentru mazilirea lui Ioan Rus. Secretarul general al PSD l-a presat pe liderul PNL să forţeze demiterea lui Ioan Rus, care deţinea postul pe care Dragnea îl râvnea: conducerea Ministerului de Interne. Prin Crin Antonescu, secretarul general al PSD poate controla numirile de miniştri din cabinetul USL, iar influenţa lui Victor Ponta în partid scade. Iar prin candidatura pentru Camera Deputaţilor, Dragnea nu vrea doar imunitate, dar pe termen mediu, vrea să preia conducerea instituţiei, pentru a avea o anumită statură politică şi pentru a cere şefia partidului.

 Pentru binele său, Victor Ponta trebuie să reacţioneze într-un fel sau altul. Predecesorii săi, Adrian Năstase şi Mircea Geoană au fost maziliţi tot de baronii PSD şi actualul premier pare următorul pe listă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *