Crin Antonescu la ceasul avertismentelor mafiotice

Asta, fireşte, pe lângă pofta supraumană de a se vedea înscăunat la Cotroceni. Mojiciile, afirmaţiile fără acoperire, poza de unic deţinător al adevărului, aroganţa intolerabilă probabil că l-ar fi scos demult de pe scena publică pe oricare alt politician. Nu şi pe Antonescu. Posesor al unui fel de "wild card" oferit cu imprudenţă de membrii propriului partid, de tăietorii de frunze din onegheuri şi de o parte a "elitei" intelectuale, individul îşi permite orice, pentru că nimeni nu mai îndrăzneşte să-l pună la punct. Astfel încât, de la băşcălelile nesărate, promotorul "revoluţiei bunului simţ" a trecut la represalii contondente.
Enervat că jurnaliştii de investigaţie de la "Evenimentul zilei" au relatat despre existenţa unui apartament de lux pe care dl. Antonescu nu l-a menţionat în declaraţia de avere, a făcut pasul decisiv spre golănia politică intolerabilă. Propoziţiile sale, demne de orice istoria a golăniei, sunt următoarele: "Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti…"

Este o ameninţare josnică, în stilul pe care dl. Antonescu îl practică pe scară largă de vreo doi ani încoace. Cuvintele sale reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului ziariştilor la liberă exprimare, o încercare de intimidare de-o gravitate fără precedent, conform căreia noi, jurnaliştii de la "Evenimentul zilei", vom fi daţi afară, ba chiar , mai rău, s-ar putea să fim zvârliţi în puşcărie. Imaginaţi-vă că un alt politician, să zicem Traian Băsescu, ar fi rostit doar cu un sfert de gură cuvintele cu care Crin Antonescu ne-a împroşcat la televizor cu tot patosul şi obida cunoscute. Canalele de televiziuni, agenţiile de presă, site-urile vigilenţilor de serviciu ar fi sărit în aer. În schimb, averitsmentul mafiotic al lui Crin Antonescu e trecut cu vederea: n-am văzut, n-am auzit, nu cunoaştem!
Ce mă deprimă, însă, mai profund decât interjecţiile dictatoriale ale fruntaşului liberal e girul dat de intelectualii aflaţi pe aşa-numită listă a lui Crin. Prin tăcerea lor, ei cauţionează un politician care încearcă să cucerească puterea prin ameninţări şi violenţă (deocamdată doar) verbală, intimidându-i pe cei care care nu-l proslvăvesc ori, mai rău, se încăpăţânează să scoată la lumină lucruri pe care preacuratul domn Antonescu ţine cu tot dinadinsul să le ascundă de privirile opiniei publice.

O dată cu acest incalificabil atac la adresa libertăţii de exprimare a căzut şi masca politicianului sărac şi cinstit. Cât de sărac e dl. Antonescu se vede din valoarea achiziţiilor imobiliare ale familiei sale, făcute în plină criză economică. Iar cât de cinstit, pot să ne spună toţi cei care l-au cunoscut ori care-şi pun numele pe dezonorante liste de susţinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *