Crin Antonescu mă vrea şomer sau gâdea. Prefer şomer.

Dacă aş fi povestit cuiva de astfel de mesaje, pe care nu le puteam proba, riscam să devin ridicol. Acum, preşedintele PNL nu se mai ascunde şi-mi transmite direct – şi mie, dar şi colegilor mei de la Evenimentul Zilei – că ianuarie 2013 ar putea să ne prindă stând la coadă la alocaţia de şomaj. "Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi.", a declarat Antonescu, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune. Mai pe înţelesul tuturor, acei colegi de la Evenimentul Zilei care vor să mai aibă o slujbă după alegeri ar trebui să fie atenţi şi să nu mai scrie ceva care să-i supere pe liderii USL.
Trebuie să spun că înţeleg furia candidatului USL la funcţia de preşedinte al României. Domnia-sa apare la Antena 3 plângând de mila celor sărăciţi de regimul Băsescu, dar îşi cumpără un apartament de lux de 240.000 de euro, în condiţiile în care avea o locuinţă foarte bună, într-o zonă centrală a Capitalei. Se pare ca nu exista o legatura intre discursul patetic al liderului PNL si faptele acestuia. De aici supărarea domnului Antonescu. În paranteză fie spus, da, preşedintele PNL are dreptate din punct de vedere legal: declaraţia de avere trebuie actualizată până la 15 iunie. Dar nimic nu-l împiedica să modifice declaraţia de avere din proprie iniţiativă, imediat ce situaţia sa materială se schimba în mod semnificativ. Pe site-ul Camerei Deputaţilor pot fi identificaţi parlamentari care-şi modifică frecvent aceste declaraţii şi nu aşteaptă data de 15 iunie. Personal, cred că aşa ar fi fost corect şi nu aşa cum prevede legea acum.

Acum, analizând cele spuse de liderul liberal, declar cu toată onestitatea: domnul Antonescu ar putea să-mi facă un serviciu dacă mă va scoate din presă după ce USL va ajunge la putere. Am mai scris, nu-mi place rolul de Casandra, dar am nişte viziuni destul de întunecate în legătură cu zilele în care domnul Sorin Roşca Stănescu (PNL!) va fi la putere şi va împărţi dreptatea la Antena 3, având sprijinul instituţiilor regimului Ponta-Antonescu…Presa română este deja o mlaştină, plină de personaje corupte şi obediente, iar publicul are, pe bună dreptate, din ce în ce mai puţină încredere în această breaslă. Nu-mi pare că lucrurile se vor schimba în bine atunci când USL va fi la putere, iar preşedintele PNL îşi va putea pune în practică ameninţările. Se apropie momentul să mă recalific.

Cei pe care i-aş invita la un moment de reflecţie, acum, după ultimele declaraţii ale liderului liberal, sunt acei jurnalişti care cred că, după ce se va schimba regimul, îşi vor putea permite să critice puterea aşa cum o fac acum. Pentru început, vă invit la un joc: cum ar fi reacţionat presa română dacă Băsescu spunea despre Antena 3 ceea ce a spus Antonescu către Evenimentul Zilei? Vreau să le spun colegilor mei un singur lucru: după ce preşedintele PNL va ajunge la putere, primii care vor fi executaţi, figurativ vorbind, vom fi noi, cei de la EvZ, şi cei de o teapă cu noi. Dar nu va trece mult timp şi vor urma cei ezitanţi, cei care, chiar dacă au crezut că diavolul are chipul lui Băsescu, nu au văzut mântuirea luând forma USL şi a lui Crin Antonescu. Închipuiţi-vă că vine ziua în care toată presa va avea chipul lui Gâdea şi Ciutacu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *