Crin Antonescu şi Epoca Unanimităţilor de Aur

La rândul său, Crin Antonescu a explicat că USL are nevoie de audienţa lui Gigi Becali, lucru ce demonstrează din nou, determinarea Uniunii de a obţine prin orice mijloace majoritatea de 50% plus unu necesară pentru fomarea guvernului, dar şi convingerea  că este mai util să fie în tabăra ta decât să fie opozantul tău. Sau cum plastic spunea Graham Watson: „Mai bine să fie în cort şi să scuipe afară decât viceversa”.

 Şi în subiectul Gigi Becali, preşedintele PNL simte nevoia de unanimitate în propriul partid. Dacă nu o are, atunci o inventează. Aşa se face că ieri după-masă, după şedinţa BPC a PNL, Antonescu a spus că decizia acordului cu PNG a fost luată în unanimitate. Mai pe seară, Varujan Vosganian a spus că s-a înregistrat o abţinere şi un vot împotrivă. Şi mai târziu, la Sinteza Zilei, Antonescu a şi-a amintit că ar fi existat două abţineri. Pentru a se spăla pe mâini de subiectul Becali, dar şi pentru că nu sunt încă bătute în cuie candidaturile PNL la alegerile parlamentare, majoritatea liberalilor l-au mandatat pe Antonescu să se descurce el în Uniune cu susţinerea USL, şi nu a exclusiv a PNL pentru latifundiar. O formalitate, pentru că şi Victor Ponta îl vrea, dar măcar aşa, „vina” este împărţită…

 Trebuie însă să remarc că pentru Gigi, Crin e în stare să se prefacă şi că nu a auzit de Brătianu. Pentru că, ce mai contează? Oricum „are locul lui, în istorie”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *