Crin le cere parlamentarilor USL să renunţe la leafă, maşină, secretară. Normal, căci el le primeşte din sponsorizări!

Adică să renunţe la leafă, maşină, secretară, eventual şi la biroul cu angajaţi, din circumscripţie. Asta îmi arată că liderul liberal face politică după impresii, sau după ce îi spun consilierii, nu după realitatea din jurul său. Să le ceri parlamentarilor un asemenea sacrificiu, fără ca tu, Liderul, să fii dispus să-l faci, pentru că oricum le primeşti din donaţii şi sponsorizări dubioase, arată un soi de aroganţă imbecilă. Dar sunt convins că şi această idee va avea o soartă similară celorlalte.
Odată încheiată disputa cu PSD asupra demisiei în bloc a parlamentarilor,preşedintele PNL s-a gândit să deschidă un alt front.

La mai bine de jumătate de an, Crin Antonescu şi-a dat în sfârşit seama că noul sistem al alegerii primarilor într-un singur tur, votat în Parlament şi de o bună parte a PSD nu îi avantajează deloc partidul. O chestiune "nefirească" şi "puţin discutabilă democratic", acuză acum liderul liberal. Ce-i drept, sistemul avantajează în mod clar PSD, sau vorbind în general, pe primarii în exerciţiu care vor să fie realeşi. Partidele cu cel mai mare număr de edili au deci, mai multe şanse de a-şi păstra primarii în funcţie. Din acest punct de vedere,diferenţa dintre PSD şi PNL este majoră. La nivel naţional, PSD are 1.095 deprimari, iar PNL, doar 680. Diferenţa este notabilă, şi, în urma alegerilor,dacă aceasta se menţine, aşa cum este mai mult decât posibil, social-democraţii au tot dreptul să pună sub semnul întrebării paritatea stabilită şi pentru alegerile legislative şi îi pot forţa pe liberali să mai cedeze din generozitatea social-democrată.

În momentul adoptării legii, Crin Antonescu nu a zis nici "pâs" la votul din Parlament al colegilor de la PSD, pentru o lege care clar îi dezavantaja. Văzând însă că momentul votului se apropie, Antonescu vrea să ardă nişte etape şi să preseze PSD să-i accepte propriile doleanţe, după modelul studentului care îşi deschide cărţile în ajunul examenului. Efervescenţa oratorică a lui Antonescu din ultima vreme e relevantă din acest sens. După ce tot anul trecut l-a lăsat pe Victor Ponta să fie "prim" copreşedinte al USL,Antonescu vrea să recupereze teren. Problema e că mişcarea sa este de tipul un pas înainte, doi paşi înapoi. Pentru că şi de această dată, nu am niciun dubiu că pesediştii nu îi vor da peste mână, dacă îşi văd ameninţate interesele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *