Crin şi Victor îşi dau palme în spatele Pieţei Universităţii

Deja am observat iuţeala de mână cu care Boc a numit un consilier personal, pe Adrian Vevera, în funcţia de presedinte al consiliului de administratie al Transelectrica, o companie care rulează vreun miliard de euro anual. Înainte de a fi consilier al premierului, Vevera a lucrat la direcţia de informaţii a ministerului de Interne! A făcut dreptul la o facultate privată şi şi-a luat doctoratul la academia SRI. Nimic nu părea să-l califice pentru a prelua conducerea Translectrica. Într-un final pe care nu ştiu dacă l-aş putea califica drept "fericit", Vevera şi-a dat demisia de la Transelectrica, la doar patru zile după numire.
Însă spectatcolul cel mai interesant este cel al bătăii care a început între Crin Antonescu şi Victor Ponta, preşedintele PNL mergând 100% pe mâna lui Dan Voiculescu şi fiind hotărât să-l dea jos pe Băescu, acum!, în timp ce liderul social-democrat este mult mai prudent. A început într-un crescendo care-mi aminteşte de aria calomniei. Mai întâi am avut un zvon despre o dispută dintre cei doi lideri ai USL în legătură cu organizarea unui miting de protest. Câteva zile mai târziu, acest zvon s-a adeverit, întrucât s-a văzut că PSD a avut o prezenţă redusă la acel miting. Apoi, la sfârşit de săptămână, oamenii lui Dan Voiculescu năpustit asupra lui Ponta, exact aşa cum au făcut-o pe vremea când preşedintele PSD refuza să stea în aceeaşi încăpere cu stăpânul trustului Intact. Motivul? Victor Ponta a afirmat că, dacă USL preia puterea, nu-i va schimba pe directorii SRI şi SIE, precum şi pe guvernatorul BNR. "A spune, mai ales în timp ce lumea (multă, puţină, atâta câtă e ea) e în stradă împotriva regimului, că vrei să-i păstrez în funcţii după alegeri pe şefii SRI şi SIE (alături de neurnitul din scaun guvernator al BNR) pentru că instituţiile conduse de aceştia funcţionează mi se pare gafa politică a începutului de an.", a scris, pe blogul său, Victor Ciutacu ot Jurnalul Naţional.
Conflictul dintre Ponta şi Antonescu a atins însă punctul culminant atunci când s-a ajuns la propunerea ca parlamentarii USL să-şi dea demisia din parlament. Degeaba a explicat Adrian Năstase că demisia parlamentarilor din opoziţie nu ar duce decât la alegeri parţiale, în colegiile în care aceştia au fost aleşi. Crin Antonescu nu a abandonat, iar mai mulţi parlamentari liberali şi-au scris deja demisiile. Într-un gest pe care nu-l înţeleg, printre primii care şi-au scris această demisie s-au aflat Adriana Săftoiu şi Ludovic Orban, două persoane care păreau că înţeleg să facă politică şi altfel decât ascultând orbeşte fanteziile liderului lor. Dar bănuiesc că Orban şi Săftoiu simt nevoia să-i arate lui Antonescu că îi sunt fideli şi nu au trădat. Ieri, la Iaşi, Ponta a părut că este dispus să discute cu liderul liberal ideea demisiei parlamentarilor, dar a intervenit primarul PSD al Iaşiului, Gheorghe Nichita, care a spus: “Eu sunt pentru demisii, dar trebuie să analizăm foarte bine şi să ascultăm ce spun oamenii. Aceştia spun că demisiile noastre nu duc la anticipate".
Pe scurt, eu cred că în curând se va auzi şi în Piaţa Universităţii zgomotul palmelor pe care şi le dau aliaţii Ponta şi Antonescu. Şi nici nu au început să gestioneze împreună bugetul ţării, ca să aibă de la ce să se certe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *