Cu 2,5 milioane de euro se iartă păcatele lui Sorin Oprescu

În afară de banii acordaţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, şi primăriile de sector vor continua, probabil, să sponsorizeze varianta ortodoxă a ctitoriilor ceauşiste – aşa numita Catedrală a Neamului. În contrapartidă, patriarhul a fost de acord ca în dreptul uneia din stranele din catedrală să scrie: "Primăria Capitalei".

Nu vreau să mai scriu acum despre tot scandalul legat de construirea Catedralei Neamului, de la aspectul ei jalnic, care mă face să cred că nu este mare diferenţă între cultura Elenei Ceauşescu şi cea a capilor bisericii ortodoxe, la finaţarea ei din fonduri publice. Ceea ce mă îngrijorează acum este că toţi banii aceştia reprezintă o mită electorală acordată agentului de influenţă numit "Biserica Ortodoxă Română". Aşa va arăta probabil toată campania premergătoare alegerilor locale: alegători mituiţi, discuţii stupide despre reintroducerea pedepsei cu moartea şi o totală ignorare a problemelor locale.
Am citit undeva, nu-mi amintesc unde, că între 66% şi 75% din primari vor fi realeşi în acest an. Acest triumf al baronilor mi se pare cea mai proastă ştire din ultima vreme. Dar nu mă mir, de vreme ce până şi în Bucureşti alegătorii sunt de acord să-i plătească 2,5 milioane de euro primarului Sorin Oprescu pentru iertarea de păcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *