Cu Gladiatorul despre celebritate, botanică, şi alte lucruri

După părerea lui celebritatea este, de cele mai multe ori, un produs secundar pe care nu îl doreşte: ,,Unii oameni cred că celebritatea este o putere de care trebuie să te foloseşti neapărat, şi dolarii tăi sunt mai puternici. Eu sunt celebru pentru că fac filme. Celebritatea este un produs secundar şi nedorit al activităţii mele". De asemenea, Crowe compară interviurile jurnaliştilor cu o adevărată tortură pentru el: ,,Dacă odată ar trebui să torturez pe cineva, l-aş pune într-o cameră de unde să nu aibă voie să plece, şi unde la fiecare trei minute ar intra cineva nou şi ar pune aceleaşi întrebări pentru câteva zile şi câteva săptămâni".

Revista Vanity Fair a avut nu demult o iniţiativă extravagantă: rubrica "My botany diary" – "Jurnalul meu de bota¬ni¬că", cu însemnări ale actorului Russell Crowe despre diverse plante. Împănat cu expresii destul de colorate şi umor cu dublu înţeles, neobişnuitul jurnal relevă un Gladiator captivat de lumea botanică pur pentru divertisment. Iată câteva exemple: "Anemone, anemone vitifolia: (…) Îmi place să mă arunc cu capul înainte în pădure, precum unii dintre cei mai duri oameni de altădată, şi să respir îndelung mirosul de anemone. Da, am o mulţime de anemone, şi au ieşit ca să mă prindă în mrejele lor, dar pentru mine sunt o pierdere a naibii de spaţiu…; (…) Narcise, narcissus pseudonarcissus: Nu vorbi cu mine despre narcise, amice. Pentru mine sunt doar galben; Pseudonarcissus: asta spune totul. De fapt, orice persoană care persistă în a vorbi cu mine despre narcise se va trezi cu un buchet blocat în partea dorsală; (…) Enotera, oenothera glazioviana: Îmi aduc aminte de o plimbare într-o poiană cu frunze, într-o seară, pentru a face un bilanţ eu cu mine, înainte de a juca rolul extrem de exigent al lui Robin Hood. Să-l joc pe Robin ca un tâlhar, ca un trubadur irlandez sau ca un luptător pentru libertate din Cornwall? Am comunicat cu o cultură de enotera, întrebând-o cum ar trebui să-l joc pe Robin. Apoi m-a «lovit»: îl voi juca precum un actor australian. Pe urmă am plecat la coafor…(…)". Desigur, nu este un jurnal… avizat în domeniu, deoarece, după cum spune Crowe: "Sincer, nu cred că vă aşteptaţi să zic ceva despre rododendroni!".

Deşi în timpul filmărilor la “Gladiatorul" l-a ameninţat cu moartea pe unul dintre producători, Russell Crowe susţine că imaginea sa de dur este numai un mit: “Întotdeauna am fost descris ca un bărbat dur al Hollywoodului. Este ridicol. Sunt un tip căruia îi place poezia, care scrie cântece şi care se machiază în fiecare zi pentru a câştiga un ban!".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *