Cuiul lui Pepelea din coabitarea Băsescu-Ponta

La reacţia Administraţiei Prezidenţiale care a precizat că legea a fost promulgată înainte de şedinţa de Guvern, Ponta a făcut un pas înapoi, dar victimă i-a căzut Emil Boc. „Preşedintele a procedat constituţional şi legal promulgând legea de abilitare vineri, Guvernul a procedat de asemenea legal şi constituţional, în sensul în care nu putea să emită ordonanţe simple până nu avea legea de abilitare promulgată. Singurul care a procedat şi ilegal şi neconstituţional şi stupid este Emil Boc”, a spus premierul.

Săptămâna trecută, în prima întâlnire din an, Victor Ponta şi Traian Băsescu au discutat despre bugetul de stat pe 2013, vizita FMI de peste câteva zile, regionalizarea României. O întâlnire care ar fi catalogată drept normală în alte părţi, dar cu totul şi cu totul inedită la noi.

Cel mai mare pericol la adresa protocolului dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta nu va porni de la economie, ci de la justiţie.  După ce preşedintele Traian Băsescu a declarat în urmă cu câteva zile că numele Procurorului General şi al şefului DNA trebuie să vină din partea CSM şi nu a ministerului Justiţiei, reacţia ironică a lui Victor Ponta nu a întârziat să apară. Numirea Oanei Hăineală la CSM, refuzul lui Traian Băsescu de a-i numi pe Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie la Parchetul General şi DNA, dar şi faptul că dosarul lui Dan Voiculescu se va întoarce la Curtea Supremă nu se află deloc pe placul social-liberalilor. Justiţia este singurul domeniu pe care USL încă nu îl controlează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *