Cum a ajuns Victor Ponta să plătească oalele sparte ale lui Crin Antonescu

Un observator extern nu ar înţelege niciodată de ce un partid precum PSD, aflat confortabil la Putere, cu perspective încurajatoare pentru scrutinul din noiembrie şi cu o Opoziţie fragilă se pune singur în bătaia puştii pentru a-i oferi pe tavă funcţia de preşedinte al statului unui lider al altui partid. Înainte de declanşarea avalanşei de sesiuni extraordinare, PSD era un partid cu mult mai puternic în comparaţie cu PNL.

 Mergând pe varianta cea mai fericită pentru ei, şi anume preşedintele suspendat Traian Băsescu va fi demis la referendum, iar Crin Antonescu va fi candidatul USL la prezidenţiale, atunci PSD îşi va pune serviciile la dispoziţia candidatului liberal şi se va vedea nevoit să-şi abandoneze poziţia de locomotivă a alianţei. Toate astea, în timp ce social-democraţii plătesc poliţele guvernării, cu un Victor Ponta aflat în cădere liberă după scandalul plagiatului, ilegalităţile comise pentru declanşarea suspendării, răceala fără precedent cu care a fost primit la Bruxelles.

 Actualul premier a încercat să se sustragă bătăliei politice. Din acest motiv, semnătura sa nu se găseşte pe cererea de suspendare a preşedintelui Băsescu, nu a venit în Parlament la citirea cererii, ci a mers într-o vizită de lucru pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti şi a încercat să explice că principala sa preocupare o reprezintă  starea economiei. Bună idee pe hârtie, dar aplicarea ei a lăsat de dorit. Ca lider al celui mai mare partid din România nu te poţi dezice de mesajele politice, oricât de corectă ar fi strategia.

 Aşa că, Victor Ponta a fost obligat să se implice într-o bătălie politică ce nu-i aduce niciun beneficiu. Credibilitatea sa este serios pusă sub semnul întrebării, de plagiat, de masterate care nu sunt chiar masterate, de dezastrul vizitei la Bruxelles la care am asistat cu toţii- totul pentru ca fostul lider al PNL, preşedintele interimar Crin Antonescu să devină preşedinte cu drepturi depline. Cu ce rămâne Victor Ponta? Cu foarte multe cicatrici şi cum au început să spună unii, cu un viitor politic incert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *