Cum l-a păcălit din nou Victor Ponta pe « prietenul » Crin Antonescu

În cele din urmă însă, liderul PSD a decis să participe la şedinţa din plen împreună cu alţi câţiva membrii din partid care au declarat că au luat această decizie pentru a asigura cvorumul.Victor Ponta avea nevoie de o asemenea acţiune în care să arate că nu ia în braţe persoane suspectate că ar fi încălcat legea, chiar dacă a fost numai una de imagine. Dan Şova, pe vremea în care era încă purtător de cuvânt al PSD, a anunţat că partidul îl va susţine pentru un nou mandat pe Cătălin Voicu. În plus, în aceste zile, în care au fost stabiliţi mare parte a candidaţilor PSD pentru alegerile locale, presa a pus inclusiv accent pe candidaţii care au probleme cu legea.

Dincolo de faptul că asta îmi demonstrează din nou că în ciuda aparenţelor, Victor Ponta nu ia deciziile în PSD de capul său şi că probabil desele răzgândiri sunt rezultatul discordanţei dintre propria gândire politică şi ceea ce este sfătuit ulterior să facă, nu pot să nu remarc cum Crin Antonescu a rămas din nou pe dinafară. Împreună cu întreg USL.

Ar fi fost de pildă, o idee foarte bună ca USL să participe în bloc la votul privind ridicarea imunităţii pentru că semnalul pe care l-ar fi dat ar fi fost unul care să arate că Opoziţia susţine lupta anticorupţie. Chiar dacă ar fi întrerupt pentru o zi boicotul parlamentar şi aşa văzut deloc favorabil de majoritatea românilor. Dar Victor Ponta a vrut să cuantifice totul doar în favoarea sa. Ceea ce ar trebui să-i dea de gândit în plus lui Crin Antonescu care ar putea să-i urmeze exemplul şi să se comporte mai întâi ca preşedinte al PNL, ţinând cont în primul rând de interesul partidului. Asta în loc să creadă că este în primul şi primul rând, copreşedinte al USL, aşa cum a procedat până acum. Pentru că este clar că în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, reciproca nu este valabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *