Cum poate PDL să profite de migraţia politică înspre USL

Într-o structură în care totul este împărţit între două formaţiuni şi un sfert cu mare exactitate,orice abatere de la plan poate afecta serios reţeau de candidaţi locali negociaţi sau impuşi de la centru. Şi nici activul de partid nu era mulţumit că era dat la o parte şi înlocuit cu alţii care până mai ieri reprezentau Opoziţia.

Cam aşa trebuie interpretat anunţul liderilor Opoziţiei care au anunţat la unison că nu negociază cu reprezentanţi ai Puterii interesaţi în a schimba taberele. Adevărul este că acum este cam târziu să mai faci un pas în spate. Alegerile locale se apropie cu repeziciune şi nu e timp să te apuci să redesenezi candidaturi mai ales dacă asta afectează un mecanism întreg.

Din tot acest şir de evenimente nefaste PDL poate profita. Deşi nu intră la categoria practici ortodoxe, organizaţiile PDL din teritoriu pot negocia cu filialele nemulţumite ale partidelor componente ale USL acordarea de sprijin pentru alegerile locale, dar şi în perspectiva alegerilor generale. Oricum, o serie de organizaţii fie vor face acest lucru în mod natural, ca rezultat al divergenţelor de lungă durată PSD-PNL ce se regăsesc în suficiente zone sau pur şi simplu vor alege să susţină un candidat comun al USL doar pe hârtie. În zone unde balanţa de putere între PDL şi USL este foarte fragilă, acesta este exact detaliul care poate face diferenţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *