Cum se explică atacul USL asupra procurorilor care îl cercetează (şi) pe Liviu Dragnea

Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL care înlocuieşte inventivitatea lui Ioan Ghişe când acesta protestează, după ora 18.00 în faţa Palatului Cotroceni, e hotărât să-i ancheteze pe procurori, în Parlament. Şi ce dacă acest lucru este legal imposibil? Nu în ultimul rând, Victor Ponta se autodenunţă la DNA, spunând, spăşit, că păcatul lui şi al colegilor din PSD este acela de a fi îndemnat populaţia la vot, într-o încercare de victimizare.

Ce să înţelegem din toate aceste gesturi? În primul rând, USL consideră că este de datoria sa să-şi apere colegii anchetaţi de DNA, pentru a nu da un semnal greşit partidelor. Cel mai grav, în această situaţie este ca membrii de partid care au ridicat în fel şi chip prezenţa să simtă că partidul şi-a luat mâna de pe ei. Dacă partidul nu-i apără, atunci însăşi unitatea sa este pusă sub semnul întrebării.

Campania lor împotriva DNA mai are încă o justificare. Dezvăluirile proporţiei fraudei de la referendum lovesc în miezul propagandei post-referendum. De la cel mai mare pesedist la cel mai mic penelist, auzim cum la urne, pe 29 iulie, s-au prezentat 7,4 milioane de români care au votat împotriva lui Traian Băsescu. Ori, dacă asupra acestei cifre planează suspiciunea de fraudă, atunci, retorica USL va fi profund afectată. Să spui că la referendum au votat 7,4 milioane de români, printre care fantome, persoane care au votat multiplu, puşcăriaşi; asta nu mai sună a mobilizare la referendum, a vot anti- Băsescu, ci a fraudă, cu F mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *