Cum se poate transforma zăpada în colac de salvare

În principiu doar copiii s-ar putea bucura. Restul populaţiei va fi confruntată cu lipsuri de toate felurile, şubrezenia instituţiilor statului va ieşi şi mai mult la iveală.
Viaţa politică se va derula şi ea cu încetinitorul. Certurile de la talk-show-uri se vor muia. În cel din urmă caz poate se va pune capăt unei situaţii neplăcute. De multă vreme nu mai poţi urmări o discuţie liniştită pe, aproape, nici un post de televiziune. În cele două tabere, strict delimitate, se rostesc numai jigniri la adresa celeilalte. Foarte rar reprezentanţi adverşi se mai întâlnesc faţă în faţă şi atunci divergenţele politice duc spre bătaie în direct. Încă nu s-a întâmplat dar nu mai este mult. Conflictul pare fără soluţie şi fără ieşire mai ales că între cei care se ceartă este greu să identifici porumbei ai păcii.

Dacă va ninge atât de mult, cum susţin meteorologii şi România va paraliza nu poate fi nimeni de vină. Şi în orice caz nu zile la rând. În primele două se va da vina pe guvernanţi, cel mult vor mai fi reclamate contractele de deszăpezire, proasta gospodărire, lipsa autostrăzilor…şi apoi discuţiile ar trebui să se întoarcă spre un dialog normal. Poate vom avea , atunci, şansa să auzim şi alte conversaţii între oamenii deştepţi care apar la televizor. Ajungând la concluzia că nici alegerile, nici demisiile nu par să se soluţioneze în emisiuni TV şi calmaţi de liniştea pe care o oferă zăpada mare, este posibil şi probabil ca “războinicii" să se orienteze şi către alte teme. Noi toţi ne-am aduce, atunci, aminte că am trăit şi altfel de timpuri cu alte televiziuni, cu emisiuni normale şi interesante. Cu prezenţe care te ambiţionau şi te puneau pe gânduri. Oameni bine pregătiţi care-şi exprimau opinii competente despre problemele care ne înconjoară şi care ne interesează. Sper şi visez să se întâmple aşa măcar câteva zile. Zăpada mare nu durează. Dar nici nu este sigur că va veni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *