Da, recunosc, am falimentat TVR şi am prăduit banii lui Ciutacu! (I)

(Pot folosi expresia prezidenţiabilului Antonescu şi să-i spun "o pensionară nesimţită" care a profitat de faptul că a pus-o PNL în consiliul de administraţie al TVR şi a sifonat sute de milioane de lei din această instituţie?). Dar, când văd că Ciutacu suferă, mi se rupe inima şi simt nevoia să spun şi eu ceva.

În primul rând, nu cred că există vreun moderator al unei emisiuni difuzate în prime-time, cu zece ore de emisie pe săptămână, care să ia mai puţin de 50 de milioane de lei pe lună, atât cât luam eu în vremurile bune. Colegii mei de la alte televiziuni cred că se prăpădesc de râs, ăsta este unul din motivele pentru care m-am abţinut până acum să spun cât câştig de la Tvr Info. Este emisiunea o catastrofă? Poate. Fiecare are dreptul să spună ce vrea atâta vreme cât conducerea televiziunii a decis să nu măsoare audienţa Tvr Info. Dar nu cred că Victor Ponta, Crin Antonescu sau Daniel Constantin (da, subalternul şefului lui Ciutacu) treceau pe la această emisiune doar ca să-i vadă rudele mele de gradul întâi. S-a observat, măcar o clipă, în această emisiune vreun partizanat pro-Băsescu?

Nu cred, dimpotrivă, am sentimentul că, sub presiunea acestei acuzaţii, am fost mult mai agresivi cu invitaţii puterii.
În al doilea rând, cine sunt cei care mă acuză că am tocat banii publici? Victor Ciutacu? Trec peste faptul că patronul lui, Dan Voiculescu, sifonează într-o săptămână, de la statul român, salariul meu pe un an, pentru care, nu mă plâng, am muncit pe brânci. Dar Ciutacu stă într-un apartament de lux în zona 13 Septembrie – nu Rahova, cum încearcă el să se milogească – şi beneficiază lunar de o subvenţie pentru chirie de câteva sute de euro, raportat la preţul pieţei. Omul are maşină de lux, dar ocupă locuinţa unor oameni care acum stau în stradă (da, chiar aşa!) şi se lasă subvenţionat de către primăria capitalei. Iar doamna Longin, agenta domnului Dan "Felix" Voiculescu în Tvr, ar trebui şi ea să tacă. Papă sute de milioane de lei din Tvr pe o emisiune prăfuită, adesea difuzată în reluare. Nu mai vorbesc despre conflictul de interese în care se află şi ea şi alţi câţiva din gaşca pe care Longin o are în consiliul de administraţie (CA) al Tvr: şi supraveghetori ai intereselor instituţiei, şi cu emisiuni jalnice sau alte sinecuri, pe care încasează sume impresionante.

De exemplu, există un domn Traian Bărbulescu care, potrivit datelor pe 2010, era şi în CA, şi director al Tvr Craiova. A încasat vreo 90 de milioane de lei pe lună, în acel an. Doamna Longin nu vorbeşte nici despre colegul ei Stejărel Olaru, reprezentantul PNL în consiliul de adminstraţie al radioului public, care, în intervalul octombrie-decembrie 2010, a primit de la televiziunea publică 13.000 de lei pentru drepturi de autor – circa 4300 de lei pe lună. Pentru ce? Vor fi scoase din grilă şi emisiunile teologului liberal Olaru, pe motiv de economie? Mă îndoiesc. Dacă eşti membru sau simpatizant al PNL, PSD sau PC, supravieţuirea este garantată în regimul USL care se instaurează peste TVR.

Mă opresc azi, aici. Voi reveni mâine, cu o perspectivă asupra modului în care cei care azi fac cel mai mare tămbălău pe marginea falimentului televiziunii publice au fost părtaşi sau complici la acest dezastru financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *