De ce a fost scos de pe lista guvernului Iulian Iancu?

Numai un naiv poate crede că lista lui Ponta nu a fost cernută şi de cei din spatele personajului care a intrat într-un raliu periculos.

Există mai multe motive pentru care Iulian Iancu a trebuit să rămână pe dinafara cabinetului. Nu susţin în totalitate ipoteza lansată de o agenţie de consultanţă a viitorei puteri că “băieţii deştepţi" s-au împotrivit. Pe vremea manageriatului ministerial al lui Dan Ioan Popescu, din timpul guvernării PSD, Iancu, mai tânăr fiind, ocupa funcţia de secretar de stat la ministerul industriilor. În aceea calitate se ocupa de energie. “Deşteptul" de Bogdan Buzăianu a dat tunul atunci, fiind nevoit ca în al doilea mandat al lui Băsescu să renunţe la cetăţenia română, refugiindu-se în Elveţia. Acum are şi nume de cantonar. Individul alias Nikolas controlează prin interpuşi Energy Holding Controversata companie a semnat în 2004 un contract în valoare de 3,2 miliarde de euro, pe zece ani, cumpărând energie la un preţ foarte mic.

Buzăianu este finul lui Dan Ioan Popescu. În anul 2000, Bogdan Buzăianu a fost strateg electoral pentru Partidul Naţional Liberal. Încurcate sunt iţele, nu?
Doar naivii pot crede că lista lui Ponta nu a fost avizată şi de Cotroceni. Sau de serviciile secrete, care întotdeauna merg cu puterea. În plus, nimic nu vom afla din tenebrele fostei guvernări. O mână spală pe alta, că nimeni nu doreşte să-şi aprindă paiele în cap. Plus că umbrăreştii şi căşunenii nu au fost inventaţi ca antreprenori de succes de Traian Băsescu sau de PDL. Doar preluaţi de la PSD. Şi acum băieţii aşteaptă momentul reluarii investiţiilor publice, dar mai la toamnă. Banii noului guvern se vor duce exclusiv în satisfacerea nevoilor salariale.

Iulian Iancu nu a fost numit în cabinetul scurt al USL pentru a nu se stârni un nou scandal. Expertiza sa va fi folosită în cel de după alegeri, când probabil se va organiza mult aşteptatul minister al resurselor naturale, care să vină cu un plan naţional de exploatare eficientă a bogăţiilor solului şi subsolului, în interesul României.

Ţara noastră nu va putea ieşi din criză fără politici coerente de valorificare a resurselor. Dar până la toamnă, Ponta va încerca să limiteze dezastrul, nu să amplifice criza politică. Aşa că Iulian Iancu rămâne piesa grea din anticamera PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *