De ce contestă USL referendumul la Curtea Constituţională?

Realitatea este următoarea: anul trecut s-a desfăşurat un recensământ. Guvernul nu le-a dat bani pentru softuri şi computere şi nu s-au încărcat toate datele. Realitatea este incontestabilă. Sunt 18 milioane de cetăţeni, dintre care cu drept de vot 15 milioane în România », a spus Victor Ponta aseară. Una din minciunile cu iz de adevăr cu care ne-a obișnuit locatarul de la Palatul Victoria.

S-a mai încercat acest argument şi înainte de referendum. La care s-a renunţat până la urmă datorită presiunii societăţii civile şi comunităţii  europene. Ca şi în alte cazuri. Ca o paranteză, atunci când s-au organizat alegerile locale de acum nici două luni aproape nimeni nu a venit cu ideea folosirii datelor recensământului de anul trecut, pentru că acestea sunt provizorii.

 Nu cred că USL chiar crede că are şanse de izbândă, ci vrea să-şi menţină « în priză » electoratul. Mai sunt 3 luni până la campania pentru alegerile legislative şi după o înfrângere politică de asemenea dimensiuni, USL trebuie să-şi păstreze fiecare vot în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *