De ce fug USL şi ARD de Bucureşti?

Însă, cu excepţia unor nume mai cunoscute precum Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban, Titus Corlăţean şi Ecaterina Andronescu, PSD şi PNL nu au venit cu lideri din prima linie. Majoritatea dintre ei s-au refugiat te miri pe unde, prin ţară în funcţie de relaţiile politice personale pe care le au cu diverşi lideri locali. Ba mai mult, fiecare dintre ei şi-au negociat contracandidaţii cu inamicii politici, ca să fie siguri că mandatul este asigurat înainte să înceapă bătălia. Că situaţia nu este roz pentru USL în Bucureşti o dovedeşte simbolic mai ales dubla fugă a lui Crin Antonescu: din Sectorul 1 în Sectorul 3 sau 6, şi apoi mutarea oficială la Teleorman.

Lucrurile stau cu atât mai grav dacă ne uităm la ARD. Nici senatorul de Bucureşti, Vasile Blaga nu a mai vrut să mai audă de Capitală şi merge în Timiş. Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, după ce a cochetat cu Iaşi şi Bucureşti, a ales Aradul lui Falcă şi Seculici. Altfel, cu excepţia a puţine nume mai cunoscute, pe listele ARD dai peste persoane pe care nu le găseşte nici Google. O situaţie de genul: ARD, fă-te că participi la alegeri!

Explicaţia mea este aceea că bucureştenii sunt mult mai greu de păcălit decât provincia pentru că accesul la informaţie se face mai repede şi uşor. Aşa cum explicam şi în cazul candidaturii lui Antonescu la Teleorman, poţi să controlezi mult mai lejer rezultatul alegerilor într-o comună şi ştii exact pe ce te bazezi. În Bucureşti, votul poate fi imprevizibil. Şi nimeni nu îşi riscă poziţia politică, mai ales dacă este una de anvergură, în condiţiile în care poţi să mergi la sigur. Nu mă credeţi pe mine? Întrebaţi-i pe Antonescu, Blaga sau MRU…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *