De ce nu mai poate dormi Dan Voiculescu de grija lui Victor Ponta

Dar acesta nu este singurul punct în care se întâlnesc Felix şi Antonescu. La fel de interesantă mi se pare grija lui Dan Voiculescu pentru soarta lui Victor Ponta în fruntea Guvernului. „Varanul” a argumentat  că Traian Băsescu trebuie din nou suspendat pentru că, după alegeri, există "pericolul" ca Traian Băsescu să nu-l numeasca pe Victor Ponta premier. Exact în aceeaşi notă şi Crin Antonescu, duminică, la Pro Tv, anunţa o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, la sfârşitul acestui an, dacă şeful statului va refuza să lase Guvernul tot pe mâna lui Victor Ponta.

Ca orice Securist care se respectă, Voiculescu vede trădători şi comploturi peste tot.  Anii petrecuţi ca slujitor loial al Poliţiei Politice nu aveau cum să nu lase urme. Acum, teama lui cea mai mare este aceea că nu o să aibă un premier pe care să îl controleze. Aseară, Voiculescu şi-a prezentat, în detaliu, cel mai negru coşmar: „Băsescu îl va chema pe Ponta la negocieri, iar acesta nu se va duce. Dar se vor găsi oameni din PSD care să se ducă şi să accepte să facă Guvern fără Victor Ponta. Apoi, va fi chemat Crin Antonescu şi, aşa cum îl cunosc eu, nu se va duce la Cotroceni, dar va fi cineva din PNL care va discuta cu Traian Băsescu. Li se vor promite ministere, funcţii, se vor întoarce în partide şi îşi vor convinge colegii să facă Guvern în aceste condiţii. Asta se va întâmpla şi vom avea un Guvern condus de oameni aflaţi la mâna lui Traian Băsescu”, a spus îngrijorat, Dan Voiculescu. Se gândea oare că funcţia de premier îi va fi oferită lui Ioan Rus, de exemplu?

 Totuşi, Crin Antonescu pare că are un plan de rezervă. Vrea să îl câştige de partea sa pe Întâiul Baron al ţării, omul 2 în PSD, faţa fraudei de la referendum, Liviu Dragnea. Astfel, dacă Victor Ponta nu mai prinde Palatul Victoria după alegerile parlamentare şi USL riscă să facă implozie, Antonescu trebuie să-şi asigure un urmaş la conducerea PSD care să îi garanteze că îl va susţine la prezidenţiale. Că oricum nu îi va merge, asta este partea a doua, dar de ce să îi stricăm distracţia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *