De ce trimite Crin Antonescu bezele către Putin?

Asta nu este nou: îngrijorare se simte prin presa din toată lumea occidentală faţă de "noul" lider de la Kremlin având în vedere că Vladimir Putin exprimă cel mai bine suflarea rece a ursului siberian care are o tradiţie istorică de agresivitate şi pus piciorul în pragul altora.
Ce a fost nou însă a fost că, chiar când toată media era critică şi chiar politicienii aveau declaraţii foarte sceptice faţă de realegerea lui Vladimir Putin – Renate Weber, europarlamentar PNL punând sub semnul întrebării alegerile din Rusia, iar voci din PSD având comentarii cu notă de prudenţă – Crin Antonescu -la Antena3, unde altundeva? – trimitea bezele lui Vladimir Putin căruia îi lauda calităţile ("Vladimir Putin nu minte", "Vladimir Putin este asumat" etc etc).

Este poziţionarea lui Crin Antonescu doar o altă eroare a unui politician tot mai nesigur pe el? Este o idee de politică externă a prezidenţiabilului USL, fixată fără prea multă gândire, ca un alt automatism împotriva lui Traian Băsescu?

Nu stiu. Am însă două argumente pentru care cred că atitudinea lui Crin Antonescu este total eronată.

Primul argument: niciun lider care aspiră la alegeri prezidenţiale nu merge total în afara curentului de opinie general. Este ca şi cum ar ieşi de pe terenul de joc şi s-ar izola, iar izolare, proiectează nesiguraţă, nicidecum victorie, către public. De ce are Crin Antonescu acest comportament labil politic tot mai vizibil în ultima vreme – asta chiar este o dilemă. De la chiulul permanent din Parlament, până la achiziţionarea unei locuinţe scumpe şi conflictele cu presa, prezidenţiabilul USL face tot posibilul să dovedească exact opusul decât ce românii aşteaptă de un politician.

Al doilea argument: de la liderul USL, viitorul prezidenţiabil care lansează ‚,proiecte naţionale‚, pe Antena3, oamenii ar aştepta o viziune sau măcar câteva idei clare (dacă despre viziune nu poate fi vorba) de politică externă. În linii mari: cam în ce direcţie şi cum, pe termen lung. Ce propune candidatul USL la preşedinţie, românilor? Temenele în faţa Rusiei lui Putin, exact când toată lumea este îngrijorată de creşterea agresivităţii Rusiei în politica externă după realegerea lui Vladimir Putin. Eroare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *