Deontologul M. Badea e scandalizat. Fese la televiziunea lui „Felix”? Incredibil!

Nu este singurul care a descoperit brusc semnificaţia cuvântului "etică", chiar dacă îi este ruşine să-l folosească. O mică armată de jurnalişti, oameni care seară de seară participă la execuţiile organizate de televiziunile de ştiri, prietenii şi tovarăşii de platou ai lui Chirieac şi Roşca Stănescu, îşi dau acum ochii peste cap şi deplâng trista soartă presei autohtone.

Am să vă spun ceva: nu este nici prima, nici ultima şi nici măcar cea mai mare mizerie din presa română a ultimilor doi, trei ani. Aproape zilnic, oameni nevinovaţi sunt târâţi în noroi şi acuzaţi de crime îngrozitoare pentru simplul fapt că au o problemă cu Dan Voiculescu sau cu alt mogul din presă. Ceea ce i s-a întâmplat lui Boc a mai fost şi va mai fi. Asta este o parte a acestei istorii. A doua parte este că există un număr uriaş de oameni cărora le-a plăcut să se uite la fundul lui Boc. Spectatcolul lui Capatos a fost urmărit de aproape un milion de oameni. Bănuiesc că alte câteva sute de mii vor căuta pe internet imaginile cu fostul premier. Şi ştiţi ce cred? Că majoritatea au savurat spectacolul. S-au tăvălit de râs şi, într-un mediu privat, au făcut cele mai scabroase comentarii despre fesele lui Boc. Unii din aceştia, numiţi jurnalişti, vor face însă declaraţii publice în care vor înfiera cu asprime…

De fapt, majoritatea colegilor de breaslă (ce onoare!) sunt de fapt speriaţi că bietul Crin Antonescu o să piardă din popularitate pentru că a intervenit telefonic într-o emisiune de can-can şi a râs la vederea nudului Boc. "Simplul fapt că Antonescu a stat să comenteze o mizerie, în timp ce pe ecran rulau la nesfârşit aceste imagni, îl duce pe Antonescu într-o zonă de mahala", a scris, semi-indignată, Corina Drăgotescu. Ştiţi, dânsa este ziarista care, într-o conferinţă de presă despre problemele fiscale ale Uniunii Europene, a intrat într-un dialog cu preşedintele Traian Băsescu şi i-a spus acestuia: "Femeile disciplinate vă plac!". Aş vrea să-i liniştesc pe colegii mei. Lui Crin Antonescu nu i se va întâmpla nimic rău. Vreo câţiva pudibonzi o să mormăie, poate. Dar ce alternativă au bieţii oameni? Să voteze cu slugile diktachiorului? Aşa că o să-l ierte pe bietul preşedinte al PNL.

Vă spun ce s-ar fi întâmplat într-o ţară normală: nu ar fi fost lider PNL, PSD sau PC care să apară în public şi să nu fie întrebat cum comentează gestul lui Crin Antonescu. Ponta ar fi fost sunat în America şi invitat să spună ceva, iar preşedintele PNL probabil că nu ar fi scăpat fără să-şi ceară scuze, în special pentru că, fără nici o probă, a spus că este posibil ca un membru al escortei SPP de care beneficiază Boc să fi fost cel care a filmaat. La noi, nu se va întâmpla nimic. Până vineri se uită totul. Trustul Intact, care tot mai des ne setează agenda zilnică, ne va oferi alt subiect de ronţăit. Iar Antonescu nu are de ce să fie speriat de indignarea deontologului Badea. La prezidenţiale, oştirea deontologilor Antenei 3 vor acţiona disciplinat, conform ordinului pe unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *