Devansarea prezidenţialelor- cea mai nouă diversiune a USL

Mă înduioşează grija cu care cei doi vor să devanseze prezidenţialele de dragul stabilităţii economice. Important e că şi-au găsit-o, pentru că prin vara lui 2011, sigur nu le păsa foarte mult de cât de stabilă e România.

Din câte am înţeles, potrivit dorinţelor lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, alegerile prezidenţiale ar urma să fie organizate prin vara lui 2014 după ce Constituţia a fost revizuită. Foarte convenabil având în vedere perspectivele de guvernare ale USL, deloc optimiste. Creşterea economică a fost revizuită în scădere, premierul a anunţat disponibilizări din primele zile ale anului şi le forţează mâna primarilor să mărească taxele şi impozitele. Doar acum câteva zile, prezenta fatalist bugetul şi ne spunea să nu ne îngrijorăm dacă vedem că au fost alocate mai multe fonduri pentru Transporturi şi Sănătate pentru că şi aşa sunt pentru plata datoriilor.

La rândul său, Crin Antonescu dă indicaţii guvernului Ponta din postura omului politic pe care nu îl apasă grija responsabilităţii publice. Preocupat doar de funcţia sa din partid, Antonescu i-a cerut premierului să nu se grăbească cu majorările de taxe şi impozite şi să aştepte până după Congresul PNL programat pentru 22 şi 23 februarie. Asta, după ce mai mulţi lideri ai partidului şi-au exprimat nemulţumirea fie faţă de ministerele cu atribuţii de faţadă pe care le conduc, fie faţă de bugetul de stat pe 2013 aşa cum a fost cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Acumularea unei frustrări în interiorul partidului faţă de măsurile guvernului este ultimul lucru pe care şi-l doreşte preşedintele PNL.

Este clar că a discuta despre orice altceva, numai despre economie nu, face bine USL. Revizuirea Constituţiei, cu scurtarea mandatului preşedintelui sau fără, regionalizarea, alegerile, orice temă politică e benefică pentru actualul guvern. Intenţia lor este aceea de a-i ţine pe români prinşi în dezbaterea politică şi cât mai departe de ceea ce se întâmplă cu taxele, impozitele, nivelul de trai sau cu locurile de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *