Din toată lansarea ARD a rămas doar anunţul de pe Facebook al lui Băsescu

Nu cred că tăcerea preşedintelui se justifică doar prin dorinţa de a evita o nouă suspendare. Mai degrabă, în contextul în care tema principală de campanie a USL va fi discursul anti-Băsescu, şeful statului vrea să evite să dea apă la moară USL. Şi cum lideri ai Uniunii se întrec în a-l ataca pe preşedinte cu fiecare ocazie pe care o au, dar fără a primi vreun răspuns, aceştia vorbesc cu pereţii. În plus,  par cât se poate îndepărtaţi de agenda românilor şi absurzi în harţa lor fără interlocutor.

 Pe de altă parte, nu ştiu în ce măsură i-ar favoriza pe cei de la USL ca Traian Băsescu să intre în competiţie. Ultima oară când s-a întâmplat asta, deşi preşedintele nu mai are popularitatea din  primii ani de mandat, tot ei au fost cei care au avut de suferit. In schimb, ARD pare că are nevoie de Traian Băsescu ca de aer. Am văzut o lansare fără vlagă, unde culmea, la şase luni de la schimbarea puterii în  PDL, tot Emil Boc a fost cel aplaudat în picioare. Aşa cum am scris şi ieri, ARD nu are un lider locomotivă. Nici Traian Băsescu nu îşi mai poate asuma acest rol, dar chiar şi aşa a dovedit că are mai multe resurse comparativ cu oferta ARD.

Nu ştiu dacă Traian Băsescu va ieşi cu un atac dur la adresa guvernării USL aşa cum spunea Ion Cristoiu. Dar, într-un fel sau altul, va ieşi din conul de umbră în care a intrat în ultima vreme, spre disperarea USL şi spre salvarea ARD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *