Doar cu Antena 3 nu se fabrică un protest

Din păcate pentru mediatizarea subiectului, celelalte televiziuni aproape îl ignoră în totalitate. Pentru că principalul motiv care care a dus la diminuarea protestelor este altul: interesul aflat în scădere al presei. Având un alt subiect de discuţie, cel puţin la fel de spectaculos,majoritatea televiziunilor nu s-au mai deranjat să mediatizeze demonstraţiile. Graba cu care mediatizarea este acum concentrată pe vreme, demonstrează că inclusiv televiziunile se săturaseră de subiect şi erau în căutarea altuia. Viscolul a picat la fix. Dar putea să fie vorba despre orice altceva. Aseară, doar Antena3, mai avea trimisă o echipă pentru a relata ce se întâmplă în Piaţa Universităţii. Dar relatările de tipul:" este ger afară şi chiar în aşa condiţii toată lumea protestează" nu mai impresionează pe nimeni.

Nu spun că oamenii din Piaţă nu sunt îndreptăţiţi să se afle acolo, dar pare din ce în ce mai clar că demonstraţiile au căpătat amploare şi s-au întins pe două săptămâni mai ales datorită atenţiei mediatice. Crin Antonescu este unul dintre liderii opoziţiei care şi-a dat seama de acest lucru. Mitingul USL organizat săptămâna trecută a avut drept scop revigorarea demonstraţiilor. Dar cu toată ofensiva pusă la cale, dacă agenda media ia altă turnură, eforturile sunt în zadar.

Alături de Antene, singurii care mai vorbesc de anticipate sunt cei de la USL. Cred că ar fi mai bine pentru Mihai Gâdea să lase în stand-by protestele şi să se concentreze pe greşelile autorităţilor în eforturile de deszăpezire. Chiar şi placa " Nu deszăpesc pe banii noştri" ar avea momentan mai mult succes decât relatările unui locotenent ce se crede Victor Petrini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *