Duelul Prinţişorilor. Ungureanu îl ia-n sabie pe Ponta

Pesemne că victoria a fost neclară. Altfel, nu am asista astăzi la o confruntare similară între urmaşii lor, Ponta şi Ungureanu. Rămâne de văzut cine mânuieşte mai bine spada politică. Oricum, unul va sfârşi tragic.

Faptul că liderul PSD şi premierul Ungureanu au ajuns cam pe aceeaşi poziţie în privinţa încrederii electoratului, înseamnă că abia acum poate începe o luptă corectă. La investirea guvernului MRU, Ponta doar a tatonat terenul. Ambii au încercat să-l amuşine pe celălalt, să-i memoreze frazele, să descopere orice le-ar fi putut servi, mai apoi, drept armă. De-atunci, a trecut o lună. Ungureanu s-a întremat destul cât să-i facă faţă liderului social-democrat, un “prinţişor" călit în dueluri mai puţin cinstite. Probabil îşi închipuie că aşa se va întâmpla şi de data aceasta. Se înşeală.
MRU e neexperimentat, nu şi negiob. Încă de la venirea sa în fruntea guvernului, Ungureanu a dat dovadă de hotărâre. O dată nu i-a tremurat bărbia! Privirea da, că e miop. “Sunt pentru un dialog accentuat, cu reprezentanţii Opoziţiei", a sunat întâiul său apel la luptă. Încălzindu-se pentru atac, lui Ponta i-a venit chef să-l ia în râs pe domnişorul de Oxford. "Eu nu zâmbesc şi nu merg mai departe cu sarcasmul", l-a pus la punct Ungureanu. Tensiunea, s-o tai cu sabia. Liderului PSD mai că i-a venit să se înjunghie singur. Odată cu cea mai nouă afirmaţie a premierului, i-a fost luată şi ultima fărâmă de onoare. "Am nevoie de opoziţie în Parlament, pentru că am nevoie de un termen critic", a spus MRU. Ca şi cum Ponta n-ar fi decât un soldăţel din fier, folosit în antrenamentele de scrimă ale lui Ungureanu. Singurul lui scop? Să-l facă mai bun.

În primele zile, mi-era frică pentru noul premier. Acum, mi-e teamă pentru Ponta. Masochist până la capăt, se va opri direct în tăişul sabiei din faţa sa, nelăsându-i adversarului ocazia de a depune vreun efort spre a-l nimici. Nu-i bai. Peste vreo patru veacuri, povestea se va altera într-atât , încât Ponta va deveni un martir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *