Este definitivă revocarea lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase?

Ce mi-a atras atenţia a fost decizia Curţii de a respinge ca inadmisibile contestaţiile privind revocarea Robertei Anastase şi a lui Vasile Blaga. De remarcat faptul că CCR nu a discutat pe fond aceste sesizări, pentru că ordonanţa de urgenţă care nu permite Curţii să se pronunţe asupra hotărârilor Parlamentului se află în vigoare până la publicarea deciziei CCR care o declară neconstituţională. După ce decizia CCR de ieri se publică în Monitorul Oficial, Vasile Blaga şi Roberta Anastase pot depune din nou contestaţii şi atunci Curtea se va pronunţa pe fond.

 În altă ordine de idei, înţeleg că deciziile CCR au fost luate cu scorul de 5 la 4. Şi, conform unor surse oficiale, votul decisiv ar fi fost dat de judecătorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan. Aşa cum am văzut în conferinţa de presă de ieri seară, USL a  uitat cu totul de discursul de tipul « Traian Băsescu are 5 judecători credincioşi la Curte », lansat după aflarea deciziei CCR în subiectul reprezentării României la Bruxelles. Oare în mod indirect, această schimbare de atitudine s-a realizat cu ajutorul UDMR ? Care, dincolo de faptul că ar fi avut votul decisiv la deciziile de ieri seară a mai reuşit săptămâna trecută, după ce a votat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu să-şi păstreze omul în conducerea INS, după ce acesta fusese demis de Victor Ponta. Sâmbătă, premierul a decis reinstalarea lui Gered Beatrix în postul de vicepreşedinte al INS, după ce, doar cu câteva zile înainte, aceasta a fost destituită de acelaşi Victor Ponta. În fine, şirul regăsirii bunei cooperări dintre UDMR şi USL poate continua, chiar până la faptul că guvernul doar a suspendat Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu-Mureş şi nu a anulat-o. O Hotărâre de Guvern vedetă care a stat la baza depunerii moţiunii de cenzură a USL ce a condus la căderea guvernului Ungureanu…

 Oricum, deciziile Curţii de ieri vor oferi apă la moară USL pentru a se răsti la cei care vor mai critica de acum înainte deciziile Puterii. Nu că asta ar fi oprit-o înainte, aşa cum a aflat de altfel, pe pielea ei, şi Angela Merkel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *