Felicitari, Monica Macovei! Spune-mi cine te detesta ca sa-ti spun cine esti

Nu este un an oarecare. Romania a cunoscut, intre 3 si 6 iulie, un atac fara precedent in Europa post-comunista la adresa statului de drept, o lovitura de stat esuata datorita rezistentei institutiilor statului de drept si solidaritatii democratice internationale.

Nimeni nu a fost mai elocvent si mai consecvent in a sustine valorile democratice romanesti la Bruxelles decat Monica Macovei. O felicit din suflet pentru aceasta binemeritata recunoastere. Monica Macovei este o liberala veritabila, o luptatoare pentru demnitate, libertate si onoare. Categoria pentru care a primit premiul se intituleaza Justitie si libertati civile. Adica exact ceea ce regimul pontocratic se straduie sa sugrume.

Monica Macovei a primit acest premiu pentru activitatea desfasurata in Romania si in Parlamentul European, pentru ceea ce a facut in lupta impotriva coruptiei, pentru statul de drept, justitie si libertati civile. Timp in care mercenarii lui Felix, lichelele si lacheii, continua sa profereze infamiile in care sunt experti impotriva unei fiinte de o admirabila verticalitate morala. Monica Macovei este numele a tot ceea ce acesti indivizi iubesc sa urasca. Este opusul lui Homo Praevaricatus. Spre a relua o faimoasa formula a lui Havel, ea traieste in adevar. Nu se inclina dupa cum bate vantul.

Spune-mi cine te detesta ca sa-ti spun cine esti. In Romania zilelor noastre, acesta pare sa fie criteriul dupa care merita sa ne ghidam atunci cand evaluam performantele personalitatilor publice. Pe Monica Macovei o detesta canaliile, mafiotii, gangsterii, poltronii, plagiatorii, demagogii iresponsabili, negationistii Holocaustului, paleo si neo-comunistii, fostii securisti, mamelucii amorali, hotii, borfasii si si escrocii.

La festivitatea de premiere, europarlamentara a dedicat acest premiu cetatenilor romani. Reiau cuvintele ei, o preofesiune de credinta, un angajament si un indemn de a nu capitula: “Ii asigur pe romani si pe toti cetatenii europeni ca ii voi servi in continuare cu daruire pentru a avea justitie, libertate, siguranta si drepturi civile. Caci acolo unde nu este lege, nu este nimic."

“The Parliament Magazine" acorda in fiecare an premii europarlamentarilor pe categorii de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *