Frica, adevăratul motiv al demisiei lui Dan Voiculescu

Senatorul demisionar este acuzat că şi-a utilizat poziţia politică pentru a achiziţiona pahetul majoritar al ICA, la un preţ de 95 de ori mai mic decât valoarea reală.Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în acest dosar administrat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la sfârşitul lui 2008, iar procesul se află pe ultima sută de metri. În urmă cu puţin timp, judecătorii au administrat una dintre ultimele probe la dosar, deci ne-am fi putut aştepta în curând la o decizie a instanţei competente, adică a ÎCCJ.

Dacă Voiculescu îşi pierde însă, calitatea de parlamentar, atunci nu mai poate fi judecat de ÎCCJ şi dosarul va fi trimis la o instanţă inferioară, adică Tribunalul Bucureşti. Odată ajuns la Tribunalul Bucureşti, conform articolului 40 din Codul de procedură penală, instanţa va lua de la capăt judecarea acestui dosar. Asta înseamnă că Voiculescu va câştiga în primul rând timp, dar şi căi suplimentare de atac în cazul unei decizii care nu îi este favorabilă.

Nu este prima dată când Voiculescu recurge la această metodă. În toamna lui 2007, s-a mai retras din Parlament, invocând un motiv similar cu cel exprimat acum. Şi atunci, au existat voci care au spus că decizia sa vine ca urmare a acuzaţiilor care erau aduse atunci de DNA sau CNSAS şi nu dezamăgiri politice şi legislative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *