Ghișe și Antonescu față-n față cu imperialismul american

E drept că textul nu se mai vedea integral din cauza unor pete de zacuscă cu fasole și unor dâre de ciorbă de burtă pe care-o mâncase la o întâlnire strategică cu colonelul Dogaru pe când puseseră la cale planul de bătaie pentru înfrângerea definitivă a structurilor opresive ale statului.

– Unde- șefu` ? tună el înspre portarul căruia îi sărise basca din cap de spaimă la vederea fioroaselor sprâncene încâlcite.
– Pe canapea, unde să fie ?  bâigui omul, scuturându-și basca de praf și înjurând în gând obiceiul lui Ghișe de-a da buzna când dormea șeful mai bine. Adică, de ce să mintă, șeful dormea bine mereu la sediul PNL chiar dacă în ultima vreme căpătase obiceiul să pună o pătură nou nouță pe canapeaua aceea pe care se zbenguiseră personalitățile partidului.

Ghișe își aranjă sacoul pe el, scoase niște bucăți de burtă din buzunarul de la piept, își aranjă sprâncenele cu scuipat și intră pe vârful picioarelor în biroul lui Antonescu. Imaginea acestuia dormind pe-o parte, cu un firișor de salivă la colțul gurii, îl înduioșă peste poate. Totuși, îi aducea niște vești importante și nu-și permitea să dea frâu liber sentimentelor oricât și-ar fi dorit. Se îndreptă spre canapea și cu vârful degetelor îl înghionti delicat dar ferm, șoptind:

– Șefu`, șefu` … dengiăr, dengiăr, gherap pliz, gherap…
Se înțeleseseră că în intimitate să-și vorbească numai în engleză ca data viitoare când Crin va fi președinte, să ia prin surprindere delegațiile alea de sărăntoci de la FMI, ăia cu pantofii găuriți și costume de fabrică, cu o engleză impecabilă.
– Ghișe darling, uat du iu uant, or uer izdă faiăr? Unde arde, dragă Ghișe?
– Șefu`… Ghișe își trase răsuflarea… Șefu`, e dengiăr mare. Ai zis mata că să te uiecap când zice ceva dă steit dipartmănt de care ți-e frică lu` matale, șefu`.
Crin se ridică într-o rână, se frecă îndelung la ochi, își dădu cearcănele după urechi, clipi des de câteva ori de surpriză dar și de somn neîmplinit, apoi realiză gravitatea veștilor care urmează să i le dea Ghișe.
– Cine ce-a zis, darling?
– A zis doamna nevastă-sa la Clinton ăla, știi mata ( rânji cu subînțeles), cu Monica Lewinsky, rochița… Reveni la mina gravă și zise pe nerăsuflate: Auzi șefu`, ce tupeu la madama aia care în loc să-și vadă de cratițe și de bărbat, că nu-i de mirare că o înșeală pe toate drumurile, că din cauza la guvern și la mata, n-a zis nume, dar a dat de înțeles, nu e democrație în România. A dat tare în guvern și a zis că e agresiv ca alea din Belarus, Rusia, Ucraina, Uzbekistan și Kazahstan, de parcă noi avem vreo treabă cu Kazahstanul. Eu zic s-o dați în judecată dar nu înainte de a demasca în fața națiunii faptul că între ea și Băsescu e o relație neprincipială de amantlâc, că altfel nu se explică de ce s-a făcut băsistă peste noapte. Și când vă duceți la șefu` mare la televiziune, s-o trimteți dracului, că ce se amestecă ea în treburile noastre interne și că ce ne dă ea lecții în loc să-și vadă de bărba-so care-o înșeală…

Crin îl opri delicat cu un deget pe buze și-i șopti:
– Darling Ghișe, senchiu for dă informeișăn det iu bringhit tu mi, for ior divoușăn, băt ai hez tu tel iu det ai hez ă plen. O să merg eu cu Ponta la Washington și-i băgăm mințile-n cap, îi zicem că n-are ea treabă cu România care nu e moșia lu tac-so. O să-i ducem niște icre de sturion de la mine din Deltă că am acolo un nene care le dă pe spirt medicinal, ca s-o înmuiem definitiv, apoi o ia Ponta cu niște vrăjeli de-ale lui, că le aree… le areeee. Rânji cu admirație și-i netezi lui Ghișe o șuviță din sprânceana stângă care-o luase razna de îngrijorare.
– Acum, mai diăr, senchiu for dă vizit, ai hez tu slip neau. A, și să nu uit: eu, în calitate de președinte ad interim și viitor președinte ad vitam, sau cum se zice, nu am niciun șef, s-a-nțeles?
– Da, șefu`, să trâiți, salută Ghișe militărește.
Sună telefonul pe care-l confiscase din garajul lui Băsescu, așa de-al naibii și să-l aibă amintire din vremea când fusese la ședința CSAT, întinse mâna moale și cu vocea somnoroasă și lipsită de chef bâigui ul ”aloo” prelung ca la linia erotică. Sări ca ars în picioare, luă poziția de drepți și între ”da” urile precipitate, făcea câte-o plecăciune nord coreeană: “da, șefu`! am înțeles, mă prezint la antena3, da, e groasă, șefu`, să trăiți șefu`!” Închise telefonul livid la față.
– Ghișe gou tu dă devăl, ți-am zis să insiști când avem de-a face cu chestiuni de interes național, fir-ai al dracu ! Și mai spală zdreanța aia de tricou că pute și nici n-ai făcut nicio brânză cu el la Cotroceni, că ți-am zis să te-nchei dracului doar la doi nasturi de la cămașă pe care să-i smulgi la momentul oportun, da tu nu, că țipă nevastă-ta că strici cămașa  de nunți, fir-ați ai dracului de zgârciți…
Îl mai boscorodi pe sărmanul Ghișe care lăcrima amarnic printre sprâncene, până-și băgă cămașa în pantaloni să nu-l fotografieze din nou vreun paparazzo și să apară iar prin ziare că nu s-a-ncheiat la nădragi și-l împinse pe ușă afară:
– Stop craing, iu ar tu sensibăl, givmi ă xanax, eu le-am uitat acasă pe-ale mele. Și de azi protestezi în fața Ambasadei SUA cu tricoul la vedere, s-a înțeles?
– Dar, șefu`… E frig afară, se miorlăi Ghișe…
– Șarap end gou unde te trimit, că nu degeaba te fac senator. Muv, bici!

http://politicstand.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *