Greuceanu de la Cotroceni

Prezidentului interimar îi place la pupitrul lui Băsescu. Se vede asta din felul în care-l ţine strâns cu ambele mâini, simţind parcă vremlnicia acestei relaţii cu lemnul rece, din felul în care îşi face intrările şi ieşirile nefiresc, cu burta înainte, cu o atitudine de "uite mamă, ce-am ajuns". Cu fiecare apariţie şi implicit îmbrăţişare tandră a pupitrului, chiriaşul de la Cotroceni, adoptă un aer mereu mai important, un mers mai ţanţoş, de uneori ai impresia c-o să-i sară nasturii de la cămaşă. Părul pare mai proapăt, mă refer la culoare şi ne face să bănuim oarece intervenţii, ca să nu zic direct "căneală". Din discreţia promisă la înscăunare, s-a ales praful şi pulberea, odată cu participarea sa la mitingul de la Timişoara, unde şi-a transportat augustul fizic cu un avion de lux, pe banii nu se ştie ai cui, apoi cu fiecare ieşire să-i dea replica lui Traian Băsescu, exact ca o ţaţă peste gardul vecinei cu care e certată.

Azi n-a rezistat să nu fie el cel care dă anunţul că-i taie preşedintelui telefonul. A făcut asta în cât mai multe cuvinte posibile. Cu toate că mă consider o persoană cu imaginaţie bogată, nu mi-aş fi putut închipui vreodată că o propoziţie simplă "TB nu mai are dreptul la telefon special", poate fi învelită într-o tonă de balast şi iată că se poate! Că nu m-a surprins satisfacţia de a-l lăsa pe preşedintele suspendat fără telefon, e una… dar că l-a delegat pe ambasadorul Gitenstein cu transmiterea unei pâre mici la Obama şi Hillary "uite cum vorbeşte Băsescu", m-a lăsat fără aer, asta până în momentul imediat următor când şi-a făcut o scurtă odă lui înşişi "nu mă tem, sunt neînfricat, cel mai tare, sunt Greuceanu, Joe Frazier, Croitoraşul cel Viteaz, etc"…

S-a milostivit să răspundă la "maximum 3 întrebări", dar pentru că jurnalista de la Antena3 i-a înmuiat inima ce tocmai se-ncălzise de la logoreea eroică, a răspuns la 5, după care şi-a făcut ieşirea triumfală aşa cum crede el că face un om important, cu burta înainte. Răbdătoare din fire, aştept încă 9 zile să-i văd mersul când va ieşi definitiv din Cotroceni, nu de alta, dar sunt curioasă dacă o fi vreo diferenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *