În ajunul consultărilor de la Cotroceni, PNL ameninţă cu ruperea USL!

Partenerii de la PC sunt, la rândul lor, empatici cu liberalii. Semnalul l-a dat chiar Dan Voiculescu, care, într-o postare pe blog, folosindu-se de o plângere a secretarului general al UDMR la adresa academicianului Dinu Giurescu a găsit un pretext de a dezavua intrarea UDMR la guvernare. Surprinzător, şi Antenele au fost pe aceeaşi lungime de undă cu senatorul PC: ieri seară, Mihai Gâdea ne spunea care sunt cele 5 motive pentru care UDMR trebuie să stea în opoziţie, care de care mai lacrimogene. Asta îmi aminteşte de un episod din urmă cu câţiva ani, atunci când Ministerul de Externe maghiar a susţinut că nici în ruptul capului nu va acorda un interviu trustului Intact. Ştiau ei ce ştiau…

 Nu e deloc de bun augur pentru USL  faptul că ameninţarea liberalilor cu ruperea Uniunii apare tocmai în momentul în care trebuie să fie mai uniţi ca oricând: negocierile de la Cotroceni. La care se adaugă faptul că Antonescu a gafat impardonabil spunând că nu va merge la negocierile din această dimineaţă, în condiţiile în care nu a avut nicio problemă să se întâlnească cu Traian Băsescu, precum „ amanţii şi tâlharii”- aşa cum ar spune Sergiu Andon- la 1 noaptea, într-un episod care mie unul, mi-a reamintit de vizita lui Mircea Geoană la spa!

 Nu este exclus ca PNL să obţină ce vrea de această dată şi UDMR să fie lăsat în afara guvernării. Dar asta nu înseamnă că maghiarii nu îi vor aştepta pe liberali la cotitură şi sub coordonarea PSD vor găsi momentul oportun pentru a-i da la o parte atunci când le e lumea mai dragă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *