În Bucureşti, greaţa de politică se tratează cu „Nicuşordanita”

Nu-i interesa dezastrul din Europa de Est şi nici ura ideologică ce a născut demoni roşii. Credeau în Che Guevara, simbolul revoluţiei permanente. Nici măcar azi nu recunosc în el un terorist ideologic, pregătit oricând să plece la lupta revoluţionară", scriam într-o carte de a mea: Impostura – despre snobism şi puterea falsului.

Astăzi, mulţi intelectuali publici din Bucureşti poartă cu ei în maşină pliante şi fotografii ale lui Nicuşor Dan. E trendy să fii sub simbolul purităţii politice şi să susţii un candidat zis independent. Acestora le e teamă să recunoască, deşi democraţi convinşi, că nu mai cred în reprezentanţii partidelor politice. Şi atunci se contaminează cu virusul "nicuşordanitei." Sigur că spre norocul majorităţii nu trebuie instituită carantina. Dar e un pericol pentru viitorul sănătăţii publice.

Amicii mei plimbaţi prin lume, dar naivi la politică, nu aprofundează sindromul. Nu au timp. În viteza problemelor lor curente, nu stau strâmb să se întrebe drept de unde independenţa sa? Pliantele, calendarele, afişele sale din ce bani se tipăresc? Vor spune că din donaţii, dar încă niciunul nu mi-a arătat extrasul de cont pentru susţinerea cauzei. Ok. Dar sponsorizările? Nu tot din profiturile companiilor pe care acesta le blamează? A blocat în capitală multe proiecte de investiţii. Dacă azi stăm mai mult prin trafic e şi din cauza lui. Sub flamura salvării Pieţei Matache, o clădire fără valoare, dar veche a buzeştilor, a blocat proiectul de investiţii pentru o nouă cale rutieră.. Nu l-a interesat clădirea în care a locuit Mihai Eminescu, împreună cu Veronica Micle, aflată într-o intersecţie, la doi paşi. Nu-şi mai aminteşte nimeni despre protestul de acum câţiva ani de pe strada Doamnei, din faţa clădirii BNR. Cu ce rezultat? Gardul e tot acolo, dar şi amintirea batistei puse pe ţambal. Băieţii care luau pastile anti RMGC şi prizau gaze de şist nu mai sunt acolo. Doar parcangii…

Mulţi ecologişti îl cunosc de la mitingurile împotriva Roşiei Montane. Omul e anti la orice, fără a avea vreun program valabil. Mi-e teamă, vorba Palatului Şuţu, că nu e decât un iepure pentru alţi oameni politici, iar naivii suferă de contagiune, fără să se întrebe cine-i plăteşte facturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *